DomovMediji

Nova letalska povezava z Brusljem

Letalska družba Brussels Airlines je odprla novo neposredno povezavo med evropsko prestolnico in Slovenijo. Belgijska družba od 19. novembra naprej ponuja polete med Ljubljano in Brusljem šestkrat tedensko in s tem pozdravlja slovensko predsedovanje EU, ki se začenja januarja 2008. Enosmerne letalske vozovnice med Ljubljano in Brusljem so potnikom na voljo od 49,99 evra naprej, vključno z vsemi pristojbinami.

Brussels Airlines, letalska družba s sedežem v evropski prestolnici, je šestkrat tedensko povezavo med Ljubljano in Brusljem uvedla, ker je Republika Slovenija članica Evropske unije in bo prva od novih držav članic, ki bo predsedovala EU. Država doživlja uspešen gospodarski razvoj in njena gospodarska raven dosega konvergenčne stopnje EU, pred kratkim je uvedla tudi evro. Menijo, da to daje veliko možnosti za razcvet države, za turizem in za Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.

Ob prihodu že dvanajstega rednega letalskega prevoznika na ljubljansko letališče je mag. Janez Kolar, član uprave Aerodroma Ljubljana, d.d., povedal: »vsak prihod novega letalskega prevoznike je za družbo Aerodrom Ljubljana velik dogodek. Brussels Airlines je naslednica nekdanje letalske družbe Sabena, s katero je Aerodrom Ljubljana pred leti že sodeloval. Z novim prevoznikom bomo pridobili 40.000 dodatnih potnikov letno. Prepričan sem, da je pred nami ponovno vzajemno dobro sodelovanje, ki se bo nadaljevalo še dolgo potem, ko Slovenija ne bo več predsednica EU«.

Zg. Brnik, 20. november 2007