DomovMediji

Dodatni trak za varnostne preglede potnikov

Varnostni pregledi na mejni kontrolni točki na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so bili v preteklosti večkrat vzrok za daljše čakanje v vrsti in slabo voljo. Sedaj smo za potnike odprli dodaten trak za pregled, s katerim nameravamo zagotoviti večjo pretočnost in zmanjšati gnečo. Še posebej bo to dobrodošlo v jutranji konici in v prvi polovici leta 2008, ko zaradi predsedovanja pričakujemo še več potnikov. Po novem bodo varnostniki preglede tako lahko opravljali s tremi rentgenskimi napravami in dvojimi detektorskimi vrati za odkrivanje kovin.
Vseeno pa letalske potnike želimo ponovno spomniti, naj na varnostni pregled pridejo dovolj zgodaj, saj bo v prometnih konicah vseeno potrebno nekaj potrpežljivosti. Da boste vse formalnosti čim hitreje opravili, vam svetujemo, da v svoji ročni prtljagi prenašati le tekočine, z največjo prostornino 100 mililitrov. Shraniti jih morate v prozorno plastično vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti in katere prostornina ni večja od enega litra (na letališču jo lahko dobite brezplačno).
Pozorni bodite na to, da v prtljagi ne boste prenašali ostrih in koničastih predmetov. Ob pregledu iz torbe vzamite tudi prenosne računalnike in druge večje elektronske naprave, ki jih bodo varnostniki pregledali ločeno. Priporočamo vam, da še preden stopite skozi detektorska vrata, s sebe odstranite tudi vse kovinske predmete, kot so denimo pas, ročna ura, ključi in podobno. Vse podrobnosti o dovoljeni vsebini ročne prtljage si lahko preberete v nasvetih za potnike na naši spletni strani. 
 
 


Zg. Brnik, 17. 12. 2007