DomovMediji

Obvestilo potnikom o varnostnih ukrepih na območju letališča ob obisku predsednika ZDA v Sloveniji


Med zasedanjem vrh EU - ZDA v Sloveniji od petka, 6. junija, do torka, 10. junija 2008, na območju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana veljajo posebni varnostni ukrepi:
- Že od petka, 6. junija, je od 21. ure naprej deloma omejeno parkiranje na zunanjem parkirišču in v parkirni hiši.
- Od nedelje, 8. junija, od 21. ure naprej so ob vhodu na nekatere javne površine letališča postavljene dodatne varnostno-kontrolne točke (parkirišča, javni del potniškega terminala in servisno območje).
- Od ponedeljka, 9. junija, je od 6. ure naprej prepovedano parkiranje in ustavljanje vozil neposredno pred potniškim terminalom.
- 15 minut pred pristankom letala, na katerem bo predsednik ZDA, bo na celotnem območju letališča prepovedano vsakršno gibanje oseb in vozil.
-  Servisni vhod na letališče bo zaprt do torka, 10. junija, do predvidoma 17. ure. Vhod na servisno območje je skozi glavni vhod na letališče (mimo potniškega terminala).
- Po podatkih policije je predvidena popolna zapora cest in zaustavitev vsega prometa na cestah do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v ponedeljek, 9. junija, med 18. in 22. uro ter v torek, 10. junija, med 13. in 17. uro.

Zaradi strožjih varnostnih ukrepov na cesti med Kranjem in Spodnjim Brnikom prihaja do daljših zastojev. Zato potnike prosimo, naj se na letališče odpravljajo dovolj zgodaj. Večina letal vzleta in pristaja po voznem redu, pričakovati pa je zamude v času prihoda in odhoda ameriške delegacije (danes zvečer in torek popoldne).
Vse voznike, ki nimajo nujne poti na ali mimo letališča, prosimo, naj se izogibajo vožnji po cesti med Kranjem in Spodnjim Brnikom ter naj uporabljajo alternativne poti.
Svetujemo, da se o svojih letih pred prihodom na letališče pozanimate pri letalskih prevoznikih in na spletni strani www.lju-airport.si. Morebitne spremembe bomo sproti objavljali na spletni strani in prek drugih sredstev javnega obveščanja.

Potnike prosimo za potrpežljivost in se jim zahvaljujemo za razumevanje.

Aerodrom Ljubljana, d.d.