DomovMediji

Mednarodni golf turnir evropskih letališč in letalskih prevoznikov

Skupaj z Adrio Airways smo pretekli teden na Kraljevem golf igrišču pripravili 1. mednarodni golf turnir, ki smo ga poimenovali »66 yard first flight«. Z njim smo povezali evropske letalske prevoznike, letališča in njihove partnerje ter se poklonili pionirju slovenskega letalstva, Edvardu Rusjanu.

Več kot sto udeležencem iz Slovenije in tujine smo predstavili življenjsko zgodbo prvega slovenskega letalca. V duhu in podobi turnirja ter celotnega spremljevalnega programa smo se vrnili v začetek dvajsetega stoletja in ga približali sodobnemu času. Golfisti so za 25 nagrad tekmovali v dveh skupinah (avio in gostje). Za dodatno moštveno nagrado pa so pomerili predstavniki letališč proti predstavnikom letalskih družb. Športna sreča je bila tokrat bolj naklonjena slednjim.

Na turnirju, ki bo postal tradicionalen, so igralci golfa igrali na 18 lukenj in način stableford. Tekmovanje je potekalo v skladu s Pravili golfa in Amaterskega statusa, odobrenimi pri R&A Rules Limited, lokalnimi pravili, ki so v skladu s pravili golfa in jih je odobrila tekmovalna komisija, pravili EGA Handicap System 2007- 2010 in pravilniki Golf  zveze Slovenije.

Udeleženci spremljevalnega programa so si ogledali Bled z okolico in sodelovali na »retro« šoli golfa ter tekmovanju v bližanju žogice 66 jardom, kolikor je bila dolžina prvega Rusjanovega poleta. Uradni del turnirja se je zaključil s preletom replike letala EDA 5, ki jo je izdelal konstruktor Albin Novak in ki je prav tako del zapuščine prvega slovenskega letalca.

Med golfisti, ki so se udeležili turnirja, je bil tudi predsednik uprave muenchenskega letališča, dr. Michael Kerkloh, ki je po turnirju dejal: »Aerodromu Ljubljana in Adrii Airways bi se rad zahvalil za organizacijo izjemnega dogodka. Čestitke organizatorjem nepozabnega konca tedna na Bledu. Veseli me, da sem se dogodka lahko udeležil.«

Vsi podatki o omenjenem golf turnirju so vam na voljo na spletni strani http://www.aa-golf.si/, življenje in dosežki Edvarda Rusjana pa so podrobno opisani na naslovuhttp://www.edvard-rusjan.it/russlo.html.

 

Brnik, 28. avgust