18.40 uri..."/>

DomovMediji

Prva čarterska povezava med Japonsko in Slovenijo

Pretekli petek ob 18.40 uri je pri nas pristalo prvo letalo japonskega prevoznika JAL. Ob tej priložnosti smo v sodelovanju  s Slovensko turistično organizacijo pripravili novinarsko konferenco, na kateri so o pomenu te prve čarterske povezave s  Slovenijo spregovorili ugledni domači in tuji gostje.

S prvim letalom je v Slovenijo prispelo 350 japonskih turistov, prav toliko pa se jih tudi vrača. 12. septembra bo k nam prispelo še drugo čartersko letalo, s katerim je predviden prihod 350 japonskih turistov. Vzpostavitev neposrednih čarterskih poletov z Japonske je pomemben korak naprej pri sistematičnem trženju slovenske turistične ponudbe na prekomorskih trgih in je rezultat prizadevanj Slovenske turistične organizacije, slovenskih turističnih agencij ter slovenskega turističnega gospodarstva po povečanju števila gostov s tega 128 milijonskega trga.

Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana, je izrazil zadovoljstvo ob vzpostavitvi neposredne letalske povezave med obema državama: »Neposrednega medcelinskega leta na našem letališču nismo pozdravili že od začetka osemdesetih let in tudi tako velikega letala kot je Boeing 747 na naši letališki ploščadi ne vidimo vsak dan. Aerodrom Ljubljana in JAL sta prve pogovore o možnih letih na ljubljansko letališče začela že pred petimi leti, zato smo uresničitve tega partnerskega projekta še toliko bolj veseli. Upamo, da se bodo japonski partnerji odločili za nadaljnje sodelovanje z nami in da bodo z neposrednimi čarterskimi leti z Japonske nadaljevali tudi prihodnje leto.« 

Ob tej priložnosti  je mladi fotograf Matej Sitar v prvem nadstropju potniškega terminala odprl razstavo posnetkov z Japonske Tsuriai, s katero smo na svoj način poklonili prihodu gostov z drugega konca sveta . Japonska po avtorjevem mnenju velja za eno najbolj fotogeničnih držav. Privlačnost njihovih urbanih pokrajin in značilnosti družbenega življenja je v fotografskem objektivu oblikoval v vzporedne podobe, ki delujejo kot vizualni asociativni elementi, pri katerih sta perspektiva in barva pomembnejši od samega motiva.

 

 

Brnik, 01. september