DomovMediji

Izbrali ponudnika za gradnjo in upravljanje letališkega hotela

Letališki hotel na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo gradil Vegrad, d.d., s hotelom blagovne znamke park Inn pa bo upravljala hotelska veriga The Residor Group. Hotel bo začel obratovati najkasneje do 30. septembra 2010.

Zbiranje ponudb smo objavili junija letos. Predmet ponudbe je bila gradnja in upravljanja hotela v poslovni coni na letališču. Primarna politika pri gradnji poslovne cone je, da Aerodrom Ljubljana ni investitor v objekte, temveč daje zemljo v najem. V razpisnih pogojih smo navedli, da mora hotel upravljati uveljavljena mednarodna hotelska veriga, ki upravlja najmanj 20 hotelov, in izpolnjevati pogoje hotela s štirimi zvezdicami, ponujati najmanj 150 sob, kongresni center, restavracijo, sodoben fitnes in wellness center.

Ponudbe so v roku oddali štirje ponudniki. Po temeljitem pregledu ponudb sta bila v drugi krog izbora uvrščena dva ponudnika, s katerimi so opravili dodatna pogajanja, in sicer Vegrad, d.d. in nemško podjetje WPG, d.o.o. Oba ponudnika sta za upravljavca hotela ponudila isto renomirano hotelsko verigo. Komisija za pregled prispelih ponudb je kot boljšega ponudnika izbrala Vegrad, d.d.

Gradnja hotela je nov objekt v nizu razvojnih naložb na letališču. Aerodrom Ljubljana trenutno gradi severno parkirišče in zaključuje pridobivanje gradbenega dovoljenja za razširitev letališke platforme, ki bo zgrajena najkasneje do pomladi prihodnjega leta. Končujejo tudi popise za nov terminal T2. Evropski razpis za terminal bomo objavili decembra ali januarja in če ne bo pritožb, se bo gradnja začela spomladi prihodnje leto. Dokončan naj bi bil v začetku leta 2011, odprli pa ga bomo maja istega leta. V načrtu je še obnova vzletno-pristajalne steze, še ena parkirna hiša in pa prestavitev regionalne ceste, ki vodi mimo letališča.

Brnik, 18. september 2009