DomovMediji

Razstava Pločevinasto nebo

V potniškem terminalu je bila danes otvoritev razstave Pločevinasto nebo. Gre za multimedijski projekt umetniške skupine Artornado, ki je sestavljen iz različnih pristopov in pogledov na letalski svet.

Vodja projekta Nino Mihalek, mojster mednarodne letalsko-zračne fotografije, se predstavlja z dokumentarnimi fotografijami iz mednarodnega letalskega dogodka IAS 2008 v Mariboru.
Video umetnik Tilen Pribela sodeluje s sekvencami svojega  filma o letalsko-jadralnih ekshibicijah, ki jih podaja na platnu.
Diplomirani slikar in multimedijski umetnik Gregor Nartnik se je tokrat  odločil poudariti telesno masivnost in robustnost pasivnih strojev v anaglifni tehniki stereoskopske fotografije. Razstavljena dela je moč gledati skozi priložena 3D očala.
Diplomirani slikar Zoran Lesjak pa je v tokratno postavitev poleg ateljejskih slik vključil tudi risarske krokije,  nastale v živo na prizorišču letalskega srečanja, ki nam orišejo potek drznih manevrov izkušenih pilotskih asov. Razstava bo na ogled do prvega marca.

Brnik, 22. januar 2009