DomovMediji

Finnair ponovno med Ljubljano in Helsinki

Finski letalski prevoznik Finnair se je po zimskem premoru znova vrnil na ljubljansko letališče. Večje število letov je v poletni vozni red vključil easyJet, med novostmi pa je tudi let Adrie Airways v Madrid.

Od nedelje, 29. marca, ko je začel veljati poletni vozni red, je z ljubljanskega letališča spet mogoče leteti v Helsinke, in sicer štirikrat tedensko: v ponedeljek, četrtek, petek in nedeljo. Vrnitev te letalske povezave je zelo dobrodošla, saj je bila zanimiva tako za domače kot tuje potnike, poslovneže in turiste, na njej pa so beležili več kot 80-odstotno zasedenost letal. Poleg tega je domače letališče družbe Finnair, letališče Helsinki-Vantaa, odlično izhodišče, ki ga za polete med Azijo in Evropo uporabljajo vse letalske družbe.

Povečanje števila letov v poletni sezoni napoveduje tudi easyJet. Ta na letališče Stansted od 31. 3. naprej leti 5-krat tedensko, od 4. julija naprej bo letel dnevno, avgusta in septembra pa 10-krat  na teden. Novost v voznem redu je tudi povezava Adrie Airways z Madridom, vračajo pa se tudi lanske redne poletne destinacije Barcelona, Manchester in Dublin.

V poletni sezoni bo devet rednih letalskih prevoznikov letelo na 32 destinacij, 12 čarterskih pa na 30 čarterskih. Več o voznem redu za poletje: http://www.lju-airport.si/flight_schedule.asp?mode=d&IDm=174

Brnik, 31. 3. 2009