DomovMediji

Letališki taksisti odslej kot Taksi društvo Letališče Ljubljana


Dvaintrideset letaliških taksistov, ki so doslej delovali kot samostojni podjetniki s pogodbenim razmerjem z Aerodromom Ljubljana, je po novem združeno v Taksi društvo Letališče Ljubljana. 

Aerodrom Ljubljana pred terminalom in v parkirni hiši zagotavlja in vzdržuje določeno število parkirnih mest za pogodbene taksiste, ki jih je na letališču 32. Taksisti so po novem organizirani kot društvo, s čimer je zagotovljena boljša organiziranost te dejavnosti, usklajenost prevoznikov in njihova motiviranost. Po pričakovanjih naj bi se to odrazilo v boljši storitvi za potnike.
Cenovni pogoji prevoza in kontakti za potnike ostajajo nespremenjeni. Taksiji so na voljo pred letališko stavbo skladno z voznim redom letal. Rezervacije oziroma dodatne informacije so dostopne na telefonski št. 04 206 16 78,  031 216 111 ali na elektronskem naslovu taxiairport4@gmail.com. Cene prevoza so naslednje: štartnina stane dva evra, vsak prevožen kilometer 1,4 evra, čakalna ura pa 25 evrov.

Taksi društvo ni edina novost, ki se v teh dneh pripravlja na letališču. Kmalu bo bolje poskrbljeno tudi za najmlajše potnike. Aerodrom Ljubljana v sodelovanju s podjetjem Unika TTI namreč zaključuje s postavljanjem otroških kotičkov v potniškem terminalu.
Za vse, ki ne potujejo z letalom, bi si pa letališče vseeno želeli ogledati od blizu, pripravljajo mesec odprtih vrat. Začeli ga bodo 19. aprila z brezplačnimi ogledi letališča in številnimi ugodnostmi za obiskovalce pri gostinskih in trgovskih storitvah ter s posebno ponudbo panoramskih letov.

Brnik, 6. april 2009