DomovMediji

Začenja se druga faza prenove vzletno-pristajalne steze


Danes, 30. junija ob polnoči, bomo na letališču ponovno začasno delno izklopili instrumentalni sistem za pristajanje v pogojih zmanjšane vidljivosti. Nevšečnosti za potnike ne pričakujemo, kljub temu pa lahko v primeru goste megle pride do zamud ali preusmeritev letal na sosednja letališča.

V sklopu prenove vzletno-pristajalne steze (VPS) bomo predvidoma za 16 dni delno izklopili instrumentalni pristajalni sistem za pristajanje letal v pogojih zmanjšane vidljivosti (Instrument landing system ILS). V primeru megle, ki pa je v tem letnem času na Brniku zelo redek vremenski pojav, lahko pride do zamud ali preusmeritev na sosednja letališča. V družbi Aerodrom Ljubljana, ki z letališčem upravlja, se potnikom že vnaprej opravičujemo in jih prosimo za razumevanje.

Razlog za delni izklop sistema ILS je prenova vzletno-pristajalne steze, ki je razdeljena na tri dele. Po uspešno zaključeni prenovi skoraj kilometra steze na južnem delu, danes začenjamo z drugo fazo prenove, ki bo trajala do 15. julija. V tem času se bo promet odvijal na skrajšani vzletno-pristajalni stezi, kar pa ne bo ogrožalo varnosti letalskega prometa.


Zg. Brnik, 30. junij 2009