DomovMediji

Ponovno čarterska povezava med Slovenijo in Japonsko

V soboto, 29. avgusta, pozno popoldne je na Letališču Jožeta Pučnika ponovno pristalo letalo Boeing 747-400 japonskega prevoznika JAL. Gre za nadaljevanje uspešnega celoletnega sodelovanja Slovenske turistične organizacije (STO), Aerodroma Ljubljana, turističnega gospodarstva in tujih partnerjev na področju neposrednih čarterskih letov z Japonske, ki so se pričeli prvič v lanskem letu.
V Slovenijo bo tako na osnovi skupnih prizadevanj STO in organizatorja mednarodnih potovanj JTB priletelo in odletelo še 350 japonskih turistov, katerim bo omenjeno letališče izhodišče za krožna potovanja po Sloveniji in Hrvaški.
Z ponovno vzpostavitvijo neposredne čarterske povezave iz Tokia je storjen pomemben korak naprej pri trženju slovenske ponudbe na za slovenski turizem vse pomembnejšem japonskem trgu, ki predstavlja veliko priložnost za nadaljnje povečanje števila gostov s te azijske države.
Letalo, ki je v soboto pristalo pri nas, je bilo zelo dobro zasedeno, saj je bilo na njem 355 potnikov. Isto letalo je v večernih urah, prav tako zelo dobro zasedeno, s 349-imi potniki, odletelo proti osaškemu letališču Kansai. Sredi septembra pričakujemo ponovni, drugi prihod in odhod japonskega charterja.
Mag. Dimitrij Piciga, direktor Slovenske turistične organizacije: »Poleti letal JAL na Letališče Jožeta Pučnika so rezultat večletnih prizadevanj, še posebej pa v zadnjem letu, vseh partnerjev v projektu in potrditev dobrega sodelovanja pri zasledovanju cilja povečanja števila gostov in njihovih prenočitev s tega pomembnega azijskega trga. Razen drugih partnerjev, ki odlično predstavljajo in tržijo slovensko turistično ponudbo na tem trgu, je jutrišnji dogodek eden od pomembnih korakov naprej pri zasledovanju cilja 100.000 ustvarjenih nočitev s strani japonskih turistov.«
Shigeharu Maruyama, veleposlanik Japonske v Sloveniji: »Zelo se veselim ponovnega prihoda čarterskega poleta z Japonske v Slovenijo. Kljub svetovni recesiji in upadu števila japonskih gostov v drugih destinacijah razveseljuje rast števila japonskih turistov in njihovih prenočitev v Sloveniji. To dokazuje tudi rast prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije med japonsko ciljno skupino turistov. Slednje potrjujejo tudi zelo dobro zasedeni čarterski poleti z Japonske v Slovenijo. Uresničeni čarterski poleti so tudi plod odličnega sodelovanja med slovensko in japonsko državo.
Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodrom Ljubljana: »Ponoven prihod japonskega prevoznika izraža zaupanje v našo sposobnost organizacije zahtevnih čarterskih projektov tudi v medcelinskem letalskem prometu. Hkrati je spodbuda ostalim prevoznikom in organizatorjem potovanj. Projekt je bilo moč uresničiti le ob maksimalni angažiranosti celotnega turističnega gospodarstva, politike in letališča, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.«
Vsi partnerji v projektu si bodo tudi v prihodnje prizadevali, da bi se tovrstno povezovanje Slovenije in dežele vzhajajočega sonca uspešno nadaljevalo.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij letala ter sprejema s folklorno skupino Tine Rožanc, ki je bil namenjen turistom v prihodu in odhodu.