Med zimskimi olimpijskimi igrami v..."/>

DomovMediji

Olimpijska razstava na letališču

Med zimskimi olimpijskimi igrami v Vancouvru bodo letališki potniki ob razstavi v odhodnem delu terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana lahko podoživeli olimpijsko razpoloženje izpred dobrega četrt stoletja.

Leta 1984 so bile namreč zimske olimpijske igre v Sarajevu. Fotograf Nino Mihalek, ki je na njih sodeloval kot strokovni sodelavec za alpske discipline, je idejni vodja multimedijske razstave, ki je sestavljena iz fotografij, slik, televizijskih posnetkov, prosojnic, plakatov, spominkov, diplom in drugih olimpijskih predmetov. Nino Mihalek je avtor fotografij, ki jih je z akrilnimi slikami v današnji čas recikliral slikar Peter Gaber. Posebna zahvala gre avtorju legendarnega Vučka, Jožetu Trobcu, ki je sarajevsko maskoto posodobil in jo velikodušno odstopil za potrebe letališke razstave. Njeno otvoritev sta s svojim nagovorom obogatila olimpionik Miroslav Cerar in Ivo Čarman, smučarski tekač in nosilec olimpijskega ognja v Sarajevu.
Razstava bo na ogled približno mesec in pol, z njo pa bomo na svoj način opozarjali na olimpijsko idejo in vrednote sožitja, prijateljstva in spoštovanja, ki ne glede na kraj in čas uprizoritve olimpijskih iger, ostajajo enake.
Po predvidevanjih si bo razstavo med čakanjem na letalo lahko ogledalo do šestdeet tisoč potnikov.

Foto: Artornado - Gregor Nartnik

Razstavo so podprli:

 
 

   


 

Zg. Brnik, 12. februar 2010