DomovMediji

Načrtovano zaprtje letališča zaradi obnove


Načrtujemo, da bo letališče od 7. do 21. aprila 2010 15 dni zaprto za ves promet. Končno odločitev o zaprtju bo v kratkem podalo Ministrstvo za promet. V tem času bodo letala poletala z alterativnih letališč.

Aerodrom Ljubljana se pripravlja še na tretji, glavni zalogaj pri obnovi vzletno-pristajalne steze (VPS). Prvo in drugo fazo, prenovo vzhodnega in zahodnega dela VPS smo uspešno izvedli lani poleti, ko je letališče kljub gradbenim delom obratovalo, vendar s skrajšano, 2.100 metrov dolgo stezo. Že takrat smo napovedali, da bo osrednji del steze najverjetneje potrebno obnoviti tako, da bo letališče med tem zaprto.

Večina prometa se bo med prenovo namesto na ljubljanskem odvijala na mariborskem letališču, kamor bo svoje operacije med zaprtjem preselila tudi Adria Airways, ki prepelje približno 75 odstotkov vsega potniškega prometa na Brniku. Za vse potnike so pripravili brezplačni avtobusni prevoz med ljubljanskim in mariborskim letališčem. Vozni red je objavljen na njihovi spletni strani www.adria.si Dodatne informacije lahko dobite v Centru za stike s potniki na telefonski številki 080 13 00.
V Maribor bo v tem času letel tudi Turkish Airlines. Potnikom je za več informacij na voljo telefonska številka 04 20 61 680 ali elektronski naslov  thyljubljana@siol.com.  
Air France bo v tem času letel iz Trsta, za več info naj potniki pokličejo na predstavništvo Air France na tel. št. 01 24 43 447.
easyJet in ČSA Czech Airlines sta za to obdobje odpovedala vse svoje lete s Slovenijo
Uradno informacijo o letih v tem obdobju pričakujemo še od JAT Airways, po prvih besedah pa naj bi leteli s portoroškega letališča.
Za vse nadaljne informacije in rezervacije letalskih vozovnic naj se potniki obrnejo neposredno na prevoznike. Njihove kontakte lahko najdejo tudi na naši spletni strani.

Potniki, ki bodo prispeli in/ali odpotovali v času zaprtosti letališča bodo upravičeni do brezplačnega parkiranja na zunanjem parkirišču (P2). Za to se bodo potniki morali identificirati na parkirni blagajni s potrdilom o potovanju (z letalsko vozovnico/elektronsko letalsko vozovnico ali vstopnim kuponom) in osebnim dokumentom.

Aerodrom Ljubljana in letalski prevozniki bomo o vseh spremembah potnike pravočasno obveščali na svojih spletnih straneh in preko medijev. Zapletov in negativnega vpliva na rednost letalskega prometa ni pričakovati. Kljub temu se potnikom vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti in prosimo za razumevanje.

Brnik, 5. marec 2010