DomovMediji

Nova letalska povezava z Barcelono

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo 25. junija prvič pristalo letalo španskega nizkostroškovnega prevoznika Vueling, ki bo Barcelono s Slovenijo povezoval dvakrat tedensko.

Vueling bo z letalom tipa Airbus 320 na barcelonsko letališče El Prat predvidoma letel vsak torek in petek od 25. junija do 10. septembra. Enosmerne vozovnice so trenutno potnikom na voljo po ceni od 60 evrov naprej, vključno z vsemi pristojbinami. Rezervirajo jih lahko na spletni strani www.vueling.com ali preko turističnih agencij. Povpraševanje po povezavah z Iberskim polotokom je veliko, zato v Aerodromu Ljubljana verjamemo, da bo polnjenje letal dobro. Načrtuje se, da bo z novim prevoznikom med Ljubljano in Barcelono čez poletje potovalo nekaj več kot 5.000 potnikov.

Španski prevoznik je osma redna letalska družba (od tega sta dve nizkostroškovni), ki tvori mrežo neposrednih povezav z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Brnik je redno povezan z 28 mesti po celi Evropi. Med njimi so vsa večja evropska vozlišča, največ potnikov pa potuje na linijah London, Pariz in Frankfurt. Redne lete dopolnjuje pestra ponudba čarterskih letov, ki bodo čez poletje leteli na približno trideset različnih destinacij. Pri izbiri čarterskih letov se potniki najpogosteje odločajo za grške otoke, Egipt in Djerbo, zanimivi letošnji novosti v poletni ponudbi pa sta Enfida in Catania.

Podatki o oskrbljenih potnikih kažejo, da se je padanje prometa, ki je bilo posledica recesije, ustavilo. V prvem tromesečju smo oskrbeli 240.588 tisoč potnikov, kar je za 0,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Zadovoljiva je rast tovornega prometa, ki ga je bilo v prvem tromesečju za 15 odstotkov več. Spodbudno rast smo zabeležili tudi v segmentu splošnega letalstva, kjer je bilo potnikov za 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.