DomovMediji

easyJet uvaja novi letalski povezavi med Ljubljano, Parizom ter Milanom


Število easyJetovih prepeljanih potnikov v Sloveniji se bo prihodnje leto v primerjavi z letošnjim povečalo za skoraj 70 odstotkov.

Ta četrtek bo easyJet, ki je vodilna evropska nizkocenovna letalska družba, začel s prodajo vozovnic za dve novi destinaciji - iz Ljubljane do Pariza in Milana. Leti na novih linijah se bodo začeli v prvih dneh decembra in dopolnili sedanjo povezavo med Ljubljano in Londonom (Stansted), ki uspešno obstaja že od aprila 2004. Enosmerne letalske vozovnice bodo na voljo že od 19,99 evrov naprej, vključno z letališkimi taksami in pristojbinami.

Z novima letalskima povezavama do Pariza in Milana bo easyJet v zimski sezoni z ljubljanskega letališča torej ponujal tri destinacije. V Pariz in Milano bo letel trikrat tedensko, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah.

LET PRVI LET TERMINI Enosmerna vozovnica, vključno s taksami in pristojbinami
Ljubljana-Pariz Charles de Gaulle 2. december 2010 tor, čet, sob 24,99 EUR
Ljubljana-Milano Malpensa 9. december 2010 tor, čet, sob 19,99 EUR


Peter Voets, easyJetov direktor marketinga za Švico, Avstrijo in vzhodno Evropo je dejal:
»Število easyJetovih potnikov bo poskočilo z letošnjih 95.000 na 160.000 drugo leto. Zato nas veseli, da bomo uvedli nove lete iz Slovenije. V naslednjih dvanajstih mesecih bo easyJet povečal svojo dejavnost v Sloveniji za 68 odstotkov in tako nadaljeval s prepoznavno kombinacijo nizkocenovnih letov, povezanih z varnostjo in udobnostjo.«

Mag. Janez Krašnja, direktor komercialnega sektorja na Aerodromu Ljubljana je dodal:
»easyJet je začel z letenjem v Slovenijo takoj po vstopu Slovenije v EU in se v tem času izkazal za odličnega in zanesljivega partnerja Aerodroma Ljubljana. Od začetka letenja do danes smo oskrbeli že približno 600.000 njihovih potnikov. Uvedba dveh novih linij je po eni strani znak dobrega partnerskega povezovanja, kar pa je še bolj pomembno, obet, da se bo število potnikov na našem letališču in letalskih gostov v Sloveniji ponovno začelo povečevati.«

Zg. Brnik, 07. julij 2010