DomovMediji

Letališče pripravljeno na zimo

Aerodrom Ljubljana bo, tako kot vsak zadnji petek pred prvim novembrom, danes simbolično otvoril zimsko sezono. Na zadnji oktobrski delovni dan bomo razstavili in preverili brezhibnost vseh sredstev, ki jih na letališču uporabljamo za potrebe zimske službe. Ta bo organizirana in pripravljena od 1. 11. 2010 do 15. 4. 2011, po potrebi tudi kasneje.

Čakajoč snežne razmere je zimska služba Aerodroma Ljubljana že v polni pripravljenosti, kar bodo simbolično potrdili s pregledom brezhibnosti sredstev za zimsko službo. V »zimski floti« je 25 sredstev, med njimi vozila z merilci drsnosti, snegoodmetalci, tovornjaki in traktorji s plugi ter krtačami. Vsa vozila so opremljena z radijskimi zvezami in opozorilnimi rotacijskimi lučmi. Z njimi bo upravljalo 44 mož, ki bodo razdeljeni v tri izmene.

V zimskih razmerah bo delo zimske službe čiščenje snega in ledu z javnega dela letališča, manevrskih in drugih površin, odvodnih kanalov ob manevrskih površinah, okoli svetilk na stezah in ploščadih. S čiščenjem skoraj 700.000 kvadratnih metrov morajo začeti takoj, ko začne snežiti oz. najkasneje, ko zapade 15 mm brozge, 20 mm mokrega ali 50 mm suhega snega in ga kontinuirano čistiti tako, da snežna odeja nikoli ne preseže omenjenih meja. Čiščenje opravljajo s pomočjo sredstev, ki ne najedajo kovinskih in drugih delov, betona in asfalta. Vse to od letaliških delavcev zahteva, da so dežurne ekipe zimske službe ustrezno usposobljene, nenehno razpoložljive in dovolj blizu letališča, da lahko v vsakem trenutku ukrepajo. 

Nepogrešljiv del zimske oskrbe je tudi razledenitev letal, za kar skrbi tehnično-gasilska služba. Pozimi se zaradi mraza, različnih padavin, kot so sneg, ledeni dež ali zaradi kondenzirane vlage na izpostavljenih površinah parkiranih letal formirajo plasti ledu, snega in plundre. Navedeni pojavi lahko pripeljejo do izredno nevarnih situacij v zraku, zato je treba vsako letalo, preden poleti v nebo, očistiti s postopki razledenitve in ga s posebno raztopino, izdelano na osnovi vode in glikola, zaščititi proti ponovnemu ledenju.

V Aerodromu Ljubljana upamo, da bo letošnja zima prijaznejša od lanske, ki je bila po številu snežnih dni rekordna. To je povzročilo bistveno večje stroške od načrtovanih, letališče je bilo zaradi obilnih padavin kar nekajkrat tik pred zaprtjem. Sneg in led so obvladali z 20 tonami soli, 178,5 tonami ureje in 7.000 litri kalijevega formiata. Sredstva so porabila 45 ton dizelskega goriva in opravila 3820 delovnih ur, delavci pa kar 5.054.  To je 35 odstotkov več kot prejšnjo in kar 80 odstotkov več kot predprejšnjo sezono.

Prispevek TV Slovenija

Spodaj si lahko ogledate še nekaj fotografij iz arhiva Aerodroma Ljubljana (avtor Predrag Mišič)

Brnik, 29. oktober 2010