DomovMediji

Od jutri naprej z easyJetom tudi v Pariz

Jutri bo easyJet opravil prvi polet med Ljubljano in Parizom, s čimer dopolnjuje nizkostroškovno ponudbo letov z ljubljanskega letališča.

Jutri popoldne bo easyJet, vodilna evropska nizkostroškovna letalska družba, začel z že poleti napovedanimi leti med Ljubljano in pariškim letališčem Charles de Gaulle. S tem bodo dopolnili sedanjo povezavo med Ljubljano in Londonom (Stansted), ki uspešno obstaja že od aprila 2004.

V Pariz bodo s 156-sedežnim letalom A319 leteli trikrat tedensko, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah. Enosmerne letalske vozovnice so na voljo že od 24,99 evrov naprej, vključno z letališkimi taksami in pristojbinami. Pričakujejo, da bodo v prvem letu na tej liniji prepeljali približno 40.000 potnikov. Sprva je bilo najavljeno, da naj bi bila hkrati s Parizom uvedena tudi povezava z Milanom, ki pa jo je easyJet zaradi preslabega polnjenja letal kasneje žal preklical.

Letalski potniki bodo pri potovanju v Pariz odslej lahko izbirali med kar tremi letalskimi prevozniki. Tja namreč dnevno letita tudi domača Adria Airways in francoski nacionalni prevoznik Air France.

Brnik, 3. december 2010

Več informacij o voznem redu
Lahko si ogledate tudi prispevek POP TV o prvem letu.

***

O easyJetu: 

easyJet ima trenutno vodilno mrežo letalskih prevozov v Evropi, zahvaljujoč vodilni vlogi na 100 najbolj priljubljenih  evropskih letalskih povezavah s 50 največjimi evropskimi letališči. Več kot 300 milijonov Evropejcev živi le uro vožnje od easyJetovega letališča, kar ga v tej kategoriji uvršča na prvo mesto med letalskimi družbami. 

S ponudbo nizkih cen letalskih vozovnic do najbolj priročnih letališč, bo easyJet letos dobiček povečal za 10% ter prepeljal 50 milijonov potnikov na več kot 520 letalskih povezavahmed 122 letališči v 29 državah. 

Po številu potnikov je easyJet največja letalska družba v Združenem kraljestvu ter četrta največja v Evropi.  Leta 2009 so prepeljali 28 milijonov potnikov v Združenem kraljestvu, skupaj pa 46 milijonov.   Povprečen easyJetov potnik prepotuje1100 kilometrov na let.