DomovMediji

Zbiramo star papir za novo upanje!

Društvo Ekologi brez meja, ki je organiziralo izjemno uspešno akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu, nas je povabilo k vseslovenski akciji »Star papir za novo upanje«, v kateri bo lahko vsak od nas dodal svoj list k boljšemu svetu. Akcija bo potekala na nacionalnem nivoju, njen izkupiček pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene. Zbrana finančna sredstva bodo namenjena otrokom v Sloveniji in v Afriki.  Slovenski otroci in mladostniki bodo v okviru natečaja, ki bo potekal v okviru projekta Star papir za novo upanje, sami izbrali, komu v Sloveniji naj se nameni polovica zbranih sredstev. Drugo polovico tako zbranih sredstev pa bodo namenili za gradnjo izobraževalnega centra v državi Malavi v Afriki za otroke s posebnimi potrebami. Za transparentnost finančnih transakcij bo poskrbljeno!

Z zbiranjem starega papirja se bomo akciji pridružili tudi v Aerodromu Ljubljana. 21. aprila 2011 bo na ekološkem otoku v ta namen pripravljen zbiralnik za star papir. V gradbeno-komunalni službi bodo poskrbeli za izpraznitev nepotrebnega arhivskega papirnega gradiva. Za posameznike je akcija lepa priložnost, da pospravijo pisarne in arhive, odvečni papir pa lahko pripeljejo tudi od doma.
K zbiranju smo povabili tudi ostala podjetja na letališču.

Na ta način bomo pomagali pri zmanjševanju porabe vode, energije, lesa in izpustov CO2 pri proizvodnji papirja, saj bo ves tako zbran papir prepeljan v recikliranje. Poleg tega bomo s tem dejanjem pomembno prispevali k uspehu dobrodelne akcije!

Ozaveščevalni animirani film

Brnik, 12. 4. 2011