DomovMediji

Adria Airways in Aerodrom Ljubljana podpisala dokument o sodelovanju z Air India


V okviru obiska predsednika vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja z gospodarsko delegacijo v Indiji sta danes upravi Aerodroma Ljubljana in Adrie Airways v prisotnosti slovenskega in indijskega ministra za promet podpisali memorandum o sodelovanju (Memorandum of understanding) z indijsko letalsko družbo Air India.  Dokument je podlaga za nadaljnje dogovore o realizaciji sodelovanja med družbami Air India, Adria Airways in Aerodrom Ljubljana.

Bistvo sodelovanja so leti Air India iz Indije v Severno Ameriko in nazaj z vmesnim postankom na ljubljanskem letališču, kar predvsem zaradi velikosti indijskega trga in njegove hitre rasti predstavlja veliko priložnost za povečanje obsega potniškega in tovornega prometa preko ljubljanskega letališča.

Aerodrom Ljubljana si od posla z družbo Air India obeta preskok med letališča, ki ponujajo tudi medcelinske lete. S takšnim sodelovanjem se bo letališče uvrstilo med pomembna vozlišča na področju jugovzhodne Evrope ter utrdilo strateško vlogo vodilnega letališča v regiji za tovorni in potniški promet.

Adrii Airways bo sodelovanje omogočilo neposreden dostop do indijskega in trga ZDA ter hkrati zagotovilo dodatno število potnikov na obstoječih linijah. Indijski prevoznik na ta način doseže evropske potnike oz. potnike z območja EU ter se poveže z mrežo letov Adrie Airways.

New Delhi, Indija, 14. junij 2011