DomovMediji

Spominska svečanost in odkritje obeležja

Ob dvajseti obletnici osamosvojitvene vojne in dnevu Slovenske policije je bila včeraj popoldne pred stavbo postaje Letališke policije Brnik spominska svečanost s slavnostnim govorcem, predsednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom. Udeležila sta se je tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek, ki je ob tej priložnosti podelil dve priznanji. Poleg slednjega so zbrane nagovorili še cerkljanski župan Franc Čebulj, predstavnik veteranov Anton Zvone Rešek in predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir, ki je še posebej izpostavil pomen boja za letališče v vojnem času ter letališki razvoj do današnjih dni. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so pri tem na različne načine sodelovali.
Sledilo je odkritje spominskega obeležja, s katerim se želijo policisti pokloniti padlim v vojni za Slovenijo ter spomniti na vlogo slovenskih miličnikov, pripadnikov Teritorialne obrambe in civilne obrambe pri nastajanju nove države.
Slovesnost sta z bogatim kulturnim programom popestrila Policijski orkester ter mladinski pevski zbor Osnovne šole Davorina Jenka iz Cerkelj na Gorenjskem.
Nekaj fotografskih utrinkov si lahko ogledate spodaj.

 

Avtor fotografij: Igor Polc, PLP