DomovMediji

Wizz Air od oktobra iz Ljubljane v Bruselj in London

Brnik, 14. maj 2012 - Wizz Air, največji nizkostroškovni letalski prevoznik Srednje in Vzhodne Evrope, je danes najavil dve novi letalski liniji iz Ljubljane – od oktobra 2012 naprej bo slovensko prestolnico povezoval z Brusljem (Charleroi) in Londonom (Luton).

Prevoznik si na omenjenih povezavah v prvem letu obeta več kot 70.000 potnikov, kar naj bi po ocenah v Sloveniji ustvarilo približno 70 novih delovnih mest.

Z omenjenima povezavama se Wizz Air po šestih letih po prvem letu v Ljubljano vrača na slovenski trg. V času, ko se tradicionalni letalski prevozniki soočajo z zahtevnimi izzivi, ki jih prinašajo visoki stroški v letalski industriji, Wizz Air z ugodnimi povezavami spodbuja turizem in letalski potniški promet. Ob pomembni pridobitvi za slovenske potnike in turizem so za navedene lete na voljo promocijske vozovnice že od 22,99 evrov naprej (v eno smer, vključujoč takse in dajatve).

Bruselj - Charleroi

začetek 29. oktobra

že od 22,99 evrov

London - Luton

začetek 30. oktobra

že od 27,99 evrov

 

“Wizz Air z veseljem naznanja vzpostavitev dveh novih letalskih povezav iz Ljubljane – v Bruselj in London. V zadnjih štirih letih so morali slovenski potniki z nizkocenovnimi leti potovati iz sosednjih držav. Wizz Air bo s svojo vrnitvijo potnikom in turistom v Sloveniji ponudil večjo izbiro letalskih povezav po resnično ugodnih cenah. Pričakujemo veliko povpraševanje po letih, ki bodo na voljo petkrat tedensko, in upamo, da bomo lahko v slovenski turizem in povečevanje števila delovnih mest v državi v prihodnosti vložili še več,” je dejal József Váradi, generalni izvršni direktor družbe Wizz Air.

“Navdušeni smo nad ponovnim vstopom Wizz Aira na slovenski trg. Gre za pomemben dogodek, ki ga je treba proslaviti. Potnikom z ljubljanskega letališča želimo zagotavljati vrednost za njihov denarni vložek pri letalskih potovanjih. Naše sodelovanje z družbo Wizz Air jim bo omogočilo ugodne letalske povezave na nove privlačne destinacije. Nadejamo se, da bodo Londonu in Charleroiju kmalu dodali še nove,” je dejal Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana.