DomovMediji

Letališče se je obarvalo olimpijsko

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se je v teh dneh prelevilo v olimpijsko letališče. Slovenska olimpijska odprava bo tukaj še zadnjič na slovenskih tleh deležna spodbudnih besed in stiskov rok, ki želijo in upajo na čim boljše rezultate. Aerodrom Ljubljana, ponosni sponzor Teama Slovenia na Olimpijskih igrah v Londonu, olimpijcem v dneh odhodov želi srečno na več posebnih načinov – eden izmed teh je 50 metrov dolg napis »SREČNO OLIMPIJCI!« neposredno ob vzletno-pristajalni stezi.

Slovenski olimpijci se lahko pohvalijo z odličnimi rezultati na igrah. Sponzorstvo nad olimpijskimi reprezentancami je želel Aerodrom Ljubljana izkoristiti čim bolj učinkovito in je zato povezal različne elemente, s katerimi bo potnike in obiskovalce opozoril na največji športni dogodek, hkrati pa z njimi izkazal čast in spodbudo olimpijski ekipi. 

»SREČNO OLIMPIJCI!« ob zadnjem stiku s slovenskimi tlemi
Na letališki ograji ob stezi, na kateri se v teh dneh slovenski najizvrstnejši podajajo zmagam naproti,  jih Aerodrom Ljubljana pozdravlja s 50 metrov dolgim sporočilom »SREČNO OLIMPIJCI!«. Napis je postavljen na lokaciji, kjer do steze dostopa večina potniških letal, s prostim očesom pa je viden tudi iz mednarodnega prostora v terminalu.

Olimpijsko obarvani razstavi
Olimpijsko obarvana je tudi notranjost potniškega terminala. V juliju je v prvem nadstropju mednarodnega prostora na ogled 12 del priznanih britanskih umetnikov. Na plakatih v okvirjih, ki jih je British Council zaupal v upravljanje Olimpijskemu komiteju Slovenije, so upodobljene olimpijske in paraolimpijske igre. V avgustu se bodo umetniškim delom pridružile še kopije slovenskih olimpijskih odličij.

Figure v naravni velikosti bodo vabile na fotografiranje
V naslednjih dneh se bodo potnikom in obiskovalcem na letališču pridružite tudi figure olimpijcev v naravni velikosti. Na fotografiranje bodo navijače in radovedne vabile podobe naslednjih nekaj izmed bolj prepoznavnih športnikov: Sare Isakovič, Rajmonda Debevca, Lucije Polavder, Urške Žolnir, Petra Kauzerja, Vasilija Žbogarja, Iztoka Čopa in Luke Špika. Aerodrom Ljubljana bo na svoji Facebook strani uporabnike pozival k nalaganju in širjenju simpatičnih figur.   

Olimpijski kotiček bo gostil najuspešnejše
V olimpijskem kotičku na letališču bodo organizirane novinarske konference ob vseh prihodih športnikov, ki bodo na igrah dosegli odmevnejše rezultate. Letališke površine namenjene oglaševanju pa že nekaj časa zaseda oglasna kampanja Olimpijskega komiteja Slovenije, ki mimoidoče nagovarja k spodbujanju odlične slovenske ekipe in širi ponos nad njo.

Brnik, 17. 7. 2012