DomovMediji

Z Malévom hitreje v Budimpešto in nazaj

Od 03 maja 2004 bo Budimpešta od Ljubljane oddaljena le še za kratek polet. Priznani madžarski prevoznik Malév Hungarian Airlines bo z dvema poletoma na dan poskrbel, da poslovnežem ne bo več potrebno zapravljali dragocenega časa za večurne utrujajoče vožnje s cestnimi prevoznimi sredstvi, temveč bodo lahko sedaj s kombinacijo jutranjega in večernega leta opravili svoj posel hitreje in veliko udobneje. Iz glavnega madžarskega letališča nudi prevoznik poleg drugih tudi številne ugodne povezave v vzhodno in južno Evropo ter Sredozemlje.

Madžarski nacionalni letalski prevoznik Malév, ki je marca praznoval 58-letnico se z rednimi linijami, tovornim in čarterskim prometom uvršča med vodilne letalske družbe v Centralni in Vzhodni Evropi. Malévova flota je leta 2003 štela 29 letal.

Malév se je poleti leta 1992 preoblikoval v delniško družbo, sedem let kasneje je 97,9% lastnica postala državna nepremičninska agencija A´PV Rt., medtem ko imajo majhni lastniki 2,1% delež. Prihodek družbe Malév je leta 2002 znašal 104 milijarde HUF, ko je prepeljal nekaj več kot dva milijona potnikov. Konec leta 2003 je Malév zaposloval nekaj manj kot tri tisoč ljudi. Z rednimi linijami je lani letel v 48 mest v 34 državah po svetu, s čarterskimi poleti pa je prevažal potnike na skoraj 90 različnih svetovnih destinacij.

Pri načrtovanju strategije so pri Malévu posebej pozorni na dve področji: globalna zavezništva in kakovost. Leta 2001 so podpisali okviren dogovor z družbama KLM in Northwest Airlines. V skladu s tem dogovorom letalske družbe krepijo medsebojne partnerske odnose. Ta dogovor pri Malévu razumejo kot najpomembnejši korak pri razvoju zavezništva, saj si letalske družbe tako sinergijsko krepijo tržno pozicijo. Družba Malév je leta 2002 podpisala pogodbo o sodelovanju z letalskima prevoznikoma Aeroflot in Air Europa. S tema pogodbama so si odprli nove priložnosti za sodelovanje, obenem pa potnikom omogočili še bolj široko ponudbo.

Kar nekaj večjih partnerjev, letalskih družb vsako leto ocenjuje poslovanje Maléva. Doslej so bile te ocene zelo pozitivne. Madžarski nacionalni letalski prevoznik je namreč prejel tudi certifikat, ki potrjuje, da deluje v skladu z najvišjimi mednarodnimi varnostnimi standardi. Potniki in poslovni partnerji tako lahko od Maléva upravičeno pričakujejo zanesljiv in nadzorovan standard. Ne le to. Malév je prejel tudi certifikat letalskih operaterjev, uradno potrdilo, da izpolnjuje zahteve JAR OPS 1. To je neke vrste benchmark ocena v letalski industriji, da izpolnjuje profesionalne kriterije združenja (Joint Aviation Authorities) v okviru EU.

Malév bo od ponedeljka 03 maja 2004 letel z brniškega letališča ob delavnikih dvakrat dnevno, ob sobotah in nedeljah pa enkrat na dan, na progi Budimpešta - Ljubljana - Budimpešta. Z najetim 33-sedežnim letalom SF340 bo tako Malév omogočil poslovnežem planiranje poslovnih srečanj čez dan in povratek domov - istega dne zvečer.

Poleg dobrih povezav v vzhodno, južno Evropo ter Sredozemlje, Malév nudi ugodne lete predvsem v Kijev, Odeso, Kišinev, Bukarešto, Sofijo, Varno, Atene, Solun, Larnako, Tel Aviv, Damask, Beirut, Kairo, Tripoli in druge destinacije.

Letalske vozovnice bodo potniki lahko kupili pri vseh IATA turističnih agencijah ter na okencu predstavništva Maléva na Brniku, tel: 04/20 61 676.