Z 28 aprilom 2004 je na relaciji London - Ljubljana začel voziti prvi nizkocenovni..."/>

DomovMediji

easyJet na ljubljanskem letališču

Z 28 aprilom 2004 je na relaciji London - Ljubljana začel voziti prvi nizkocenovni prevoznik easyJet. Slovenski potniki lahko iz Ljubljane v London letijo vsak dan v tednu za ceno povratne vozovnice od 45 evrov dalje.

Britanski nizkocenovni prevoznik easyJet je z 28 aprilom začel leteti na relaciji London Stanstead - Brnik. S tem je Aerodrom Ljubljana dobil dodatno vsakodnevno linijo z Londonom.  Potniki lahko karte kupijo na spletni strani prevoznika.

»Uspešen zaključek pogajanj z easyJetom je prvi od napovedanih korakov v strategiji konzorcija, ki smo ga ustanovili z namenom pospeševanja slovenskega turizma. Ocenjujemo, da bomo z dodatno linijo z Londonom bistveno povečali število britanskih gostov v Sloveniji. Slovenija je privlačna turistična destinacija, tako s ponudbo zimskega turizma, kot tudi s pestro izbiro možnosti v poletnem času. Priložnost vidii prevoznik tudi v ponudbi prestolnice. V Aerodromu Ljubljana smo izjemno zadovoljni, da so se zaključila enoletna pogajanja z easyJetom, saj to nenazadnje pomembno vpliva tudi na naše poslovanje. Že lansko leto smo z zadovoljstvom beležili rast prometa na našem letališču, pričakujemo, da bomo v letošnjem letu, tudi zaradi odpiranja novih linij, število potnikov še povečali.« je ob prvem poletu easyJeta na Brnik pojasnil Vinko Može, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana.

Vozni red na liniji Ljubljana - London (Stansted):

št. leta

dan

odhod

ura

prihod

ura

EZY3245

sobota

Stansted

1215

Ljubljana

1525

EZY3248

sobota

Ljubljana

1545

Stansted

1655

EZY3245

nedelja petek

Stansted

1245

Ljubljana

1555

EZY3246

nedelja - petek

Ljubljana

1615

Stansted

1725

Prijava na let je možna dve uri pred odhodom letala. Potnike naprošamo, da pridejo na letališče pravočasno, saj se okence za prijavo na let tega specifičnega prevoznika zapre že 30 minut pred odhodom. Na Brniku je dve uri pred odhodom odprto tudi okence za prodajo vozovnic. Velja pa opozoriti na osnovno pravilo: čimprej vozovnico kupite - tem nižja je cena.

NOVO:
Z mesecem novembrom bo iz Ljubljane moč poleteti na krilih easyJet-a tudi v BERLIN.
Vozovnice so že na voljo preko easyJet-ovega rezervacijskega sistema na njihovi spletni strani.

Brnik, 23.07.2004