DomovMediji

Pegasus na brniškem letališču

Brnik, 25. oktober 2003.  
Turška družba Pegasus odpira linijo Ljubljana Antalyja. Letala bodo letela prek zimske sezone in bodo namenjena predvsem slovenskim turistom, ki bi radi uživali v poletnih razmerah sredi zimske sezone. Večino njihovih kapacitet v novembru in decembru je zakupila vodilna agencija na področju ponudbe Last minute v Sloveniji Ilirika.

 V soboto je na brniškem letališču pristalo letalo turškega prevoznika Pegasus. Pegasus napoveduje redno povezavo ljubljanskega letališča s turškim turističnim središčem Antalya. Po njihovih poslovnih načrtih bodo v Ljubljano leteli enkrat  tedensko.

Turški letalski prevoznik bo z Brnika poletel vsako soboto s 189-sedežnim letalom B737. Napovedani poleti bodo trajali vse tja do konca aprila 2004.

Matjaž Čede, direktor Last minute centra Ilirika je povedal:»Opažamo, da raste povpraševanje za počitnice v Turčiji tudi v zimskem času, saj so takrat tam prijetne spomladanske temperature. Na ta način lahko potniki združijo počitnice in potovanje ter izlete v eno. Obenem smo na podlagi dolgoletnih izkušenj ocenili, da je nesmiselno, da moramo Slovenci v zimskih mesecih leteti na počitnice z Gradca, Dunaja ali Munchna, ko pa je to po nižjih cenah ter enako kakovostno mogoče tudi iz  Ljubljane.Rezultati prodaje vozovnic so izredni, saj so prosta mesta do konca novembra skoraj razprodana. Zato za prihodnje mesece, v sodelovanju s tujimi organizatorji potovanj in Aerodromom Ljubljana, intenzivno pripravljamo še dodatne možnosti za letovanje v sredozemskih in tudi bolj eksotičnih deželah s poleti z Brnika po cenah, ki bodo nižje kot so »last minute« cene s tujih letališč.»

Sodelovanje s Pegasusom je nadaljevanje strategije Aerodroma Ljubljana, ki si prizadeva povečati število prevoznikov. Da je Aerodrom na pravi poti, kažejo tudi številke o povečanem prometu, ki se je v primerjavi z lanskim letom, če primerjamo število potnikov za obdobje od januarja do septembra, povečal za 6%, v segmentu tujih prevoznikov kar za 39%. Trend rasti se nadaljuje tudi v mesecu oktobru.