DomovMediji

Aerodrom Ljubljana objavil poletni vozni red

Ljubljana, 31. 3. 2003.
Aerodrom Ljubljana je včeraj objavil novi vozni red, ki velja od 30. marca 2003 do 25. oktobra 2003. Vozni red vključuje redne lete vseh prevoznikov.  Letos bodo v poletni sezoni na ljubljanskem letališču redno vzletala in pristajala letala prevoznikov: Adria Airways, Swiss International Air Lines, JAT, Aeroflot, Montenegro Airlines in ČSA Czech Airlines. Poleg omenjenih na Aerodromu Ljubljana načrtujejo tudi več dodatnih čarterskih poletov, predvsem v času prvomajskih in poletnih počitnic.

Vozni red bo izšel kot priloga revije Aerodrom Ljubljana, ki izhaja v nakladi 100.000 izvodov in bo razdeljena po slovenskih podjetjih in gospodinjstvih. Uporabniki storitev Aerodroma Ljubljana se lahko z voznim redom dnevno seznanjajo tudi na spletnih straneh Aerodroma Ljubljana (www.lju-airport.si), kjer so vključene tudi morebitne dnevne spremembe letov in načrtovani čarterski leti.

V poletni sezoni bo ljubljansko letališče v okviru rednih linij imelo 364 povezav tedensko. Najpogosteje bo Ljubljana povezana s Frankfurtom, Münchenom, Zürichom in Dunajem, kjer so predvideni trije prihodi in odhodi dnevno. Največji čarterski promet pričakujejo v času prvomajskih in poletnih počitnic. Pričakujejo, da bodo med najbolj zaželenimi počitniškimi cilji Španija, Malta, Turčija in Tunizija. Seveda bo število poletov odvisno tudi od poteka vojne v Iraku.

»Letalska industrija je zelo odvisna od političnih razmer v svetu, kar se seveda takoj odrazi v padcu prometa. Veseli nas, da letošnji dogovori s prevozniki kažejo, da nam promet v primerjavi z lanskim letom postopoma narašča, načrtujemo tudi nekaj novih dogovorov s prevozniki, tudi z nizko cenovnimi, s katerimi vstopamo v novo tržno nišo. Žal pa ne moremo natančno oceniti, kakšne bodo realne posledice dogajanj ob vojni v Iraku, zato je težko napovedovati, kdaj se bodo novi poslovni dogovori odrazili na dvigu prometa na letni ravni.« je ob novem voznem redu povedal Vinko Može, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana.