DomovMediji

Z zimskim voznim redom se na ljubljansko letališče vrača nizkostroškovni letalski prevoznik Wizz Air

Minuli vikend je v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2012/2013. Glavna novost je začetek letenja nizkostroškovnega letalskega prevoznika Wizz Air, ki se pozicionira kot največji nizkostroškovni letalski prevoznik Srednje in Vzhodne Evrope. Ljubljansko prestolnico bo po novem povezoval z Brusljem (Charleroi) in Londonom (Luton).

Nizkostroškovnik Wizz Air, ki se po šestih letih vrača na slovenski trg, bo Brnik trikrat tedensko, v torek, četrtek in soboto, povezoval z londonskim letališčem Luton ter dvakrat na teden, v ponedeljek in petek, z bruseljskim letališčem Charleroi. Ugodne vozovnice v London in Bruselj so potnikom na voljo že od 22,99 evrov naprej (v eno smer, vključujoč takse in dajatve), rezervirati pa jih je mogoče enostavno na spletu. Zasedenost novih linij Wizz Aira je po zadnjih podatkih zelo dobra. Prevoznik si na njih v enem letu obeta več kot 70.000 potnikov, ob uspešnosti destinacij tudi v prihodnje pa je napovedal širitev mreže povezav ljubljanskega letališča. Na letu iz Bruslja danes bo na krovu več kot 150 potnikov, v Belgijo pa se bo letalo odpravilo skoraj polno. 

Potniki Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana bodo lahko v zimski sezoni s 185 leti (frekvencami) na teden potovali na 17 evropskih destinacij, ki jih bo zagotavljalo šest rednih letalskih prevoznikov. Slovenijo bodo povezovali z večino pomembnejših evropskih prestolnic in preko glavnih vozlišč omogočali letalska potovanja po celem svetu.

Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana je novo linijo pospremil z besedami: »Na splošno se ekonomsko-politična situacija v Sloveniji in tudi širše v Evropi odraža v zmanjševanju števila poslovnih in turističnih potovanj. Letalski prevozniki so pri vzpostavljanju novih povezav s Slovenijo zaradi visokega tveganja za slabo polnjenje letal izjemno previdni. Pri odločitvi za letenje niso pomembne le cene in kakovost naših storitev, temveč so potrebna vlaganja v promocijo na tujih trgih z namenom, da se zagotovi prepoznavnost in s tem interes za potovanja v Slovenijo, pri čemer se tako slovensko turistično gospodarstvo kot Aerodrom, srečujemo z velikimi omejitvami. Zaradi navedenih dejstev je prihod Wizz Aira za nas izjemnega pomena in storili bomo vse, kar je v naši moči, da razširimo sodelovanje z njim še na nove povezave.«

Razširitev ponudbe nizkocenovnih prevozov je pomembna pridobitev za slovenske potnike, predvsem pa za turizem. Na podlagi stalnih analiz, ki jih izvaja Aerodrom Ljubljana, na obstoječih nizkocenovnih letih potuje 40 % domačih in 60 % tujih potnikov. Ocenjuje se, da povprečen tuji turist pri nas ostane 2,5 dni, brez nočitve pa na destinaciji dnevno porabi nekaj manj kot 150 evrov. Posebej vhodni letalski promet je generator gospodarskega razvoja, letalski turisti pa so praviloma boljši potrošniki od tistih, ki destinacijo obiščejo z avtomobilom, avtobusom ali vlakom.

Brnik, 29. 10. 2012