Sporočamo vam veselo novico, da je od ponedeljka 02. julija 2001 možno z Ljubljanskega letališča poleteti..."/>

DomovMediji

Neposredna letalska linija Budimpešta - Ljubljana

Sporočamo vam veselo novico, da je od ponedeljka 02. julija 2001 možno z Ljubljanskega letališča poleteti proti glavnemu mestu Madžarske brez prestopanja preko Dunaja oziroma nemških letališč.

S tem dnem bo potovanje v sosednjo državo hitrejše in udobnejše, saj vas bo v Budimpešto prepeljalo regionalno letalo madžarskega prevoznika Cartpathian Air Transport (CAT). CAT je mlada privatna letalska družba, ustanovljena leta 1999. Poleg redne letalske linije iz Budimpešte v Verono, danes letijo štirikrat tedensko v Ljubljano, v teku pa so že dogovori za polete na progi Budimpešta - Beograd.

Obe glavni mesti bo povezovalo letalo YAK 40, ki prejme 30 potnikov. Ob ponedeljkih in  sredah prileti letalo v Ljubljano ob 9.00 uri ter odleti proti Budimpešti ob 9.45. Ob petkih in nedeljah CAT pristane ob 16.45 uri in se zopet vrača za Budimpešto ob 17.25 oz 17.30. Sam polet traja eno uro. Vozni red je CAT priredil predvsem potrebam polovnežev, ki so njihova glavna ciljna skupina.

Iz Budimpešte lahko v istem dnevu z madžarskim nacionalnim prevoznikom Malev nadaljujete potovanje proti New Yorku. Preko Budimpešte so dobre povezave s severno ali južno Ameriko, Azijo oz Afriškimi državami s priznanimi prevozniki kot so Swissair, Lufthansa, British Airways in KLM.

Generalni zastopnik CAT v Sloveniji je Kompas, letalske vozovnice pa bodo na voljo tudi v drugih pooblaščenih agencijah. Cena letalske vozovnice brez letaliških taks se giblje od 36.750 tolarjev navzgor.