DomovMediji

Novosti v poletnem voznem redu

Poletni vozni red, ki je v zračnem prometu začel veljati pretekli vikend, na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana prinaša kar nekaj novosti. Po zimskem premoru bo Ljubljano s Helsinki ponovno povezoval letalski prevoznik Finnair, vrača se tudi povezava domačega prevoznika Adria Airways v Pariz. Število letov z ljubljanskega letališča pa bo povečal prevoznik Turkish Airlines, ki bo v Istanbul odslej letel dnevno.

V okviru novega voznega reda je Turkish Airlines danes opravil prvega od dveh dodatnih letov na teden na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Ob tej priložnosti je posadko na 128-sedežnem letalu Airbus A319, ki je s 111 potniki na krovu pristalo ob 14. uri, v imenu Aerodroma Ljubljana pozdravil direktor komercialnega sektorja in ji izročil torto, obarvano v podobo turškega prevoznika.

»Veseli smo, da smo lahko nadgradili sodelovanje s prevoznikom Turkish Airlines, ki je odlično že vse od leta 2006. Okrepljena povezava v Istanbul je posledica vse večje zasedenosti njihovih letal v zadnjem obdobju. Zagotovila bo še boljšo povezljivost naše regije s Srednjim in Daljnim vzhodom, kar je bistvenega pomena za dober dostop do hitro rastočih gospodarstev, ugodno pa bo vplivala tudi na priliv turističnih potnikov v Slovenijo. V Aerodromu Ljubljana si skupaj z dodatnimi leti na liniji prevoznika Turkish Airlines v Istanbul obetamo 65.000 potnikov na letni ravni,« je ob uvedbi dodatnih letov povedal Janez Krašnja, direktor komercialnega sektorja v Aerodromu Ljubljana. Turkish Airlines sicer sodi med najhitreje rastoče evropske letalske družbe po številu potnikov in v svoji mreži ponuja največje število letov.

Finnair ponovno v Helsinke, Adria Airways v Pariz

Pomembna novost v poletnem vozne redu je tudi vrnitev letalskega prevoznika Finnair, s katerim bodo potniki iz Ljubljane v Helsinke lahko leteli šestkrat tedensko, kar sta dve frekvenci več kot v letu prej. Slovensko prestolnico bo Adria Airways letos ponovno povezovala s pariškim letališčem Charles de Gaulle, kamor bodo leti vzpostavljeni vsakodnevno.

Nizkocenovni leti v London in Bruselj

Nizkostroškovni letalski prevoznik Wizz Air bo ljubljansko letališče tudi v poletnem voznem redu povezoval z bruseljskim letališčem Charleroi, vsak ponedeljek in petek, in z londonskim letališčem Luton, vsak torek, četrtek in soboto,prav tako pa bo v London vsak dan v tednu letel nizkocenovnik easyJet.

Z več kot 200 leti tedensko na dvajset evropskih destinacij

Potniki bodo lahko z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v poletni sezoni potovali z več kot 200 leti tedensko na skupaj dvajset evropskih destinacij, ki jih bo zagotavljalo sedem rednih letalskih prevoznikov. Slovenijo bodo povezovali z večino pomembnejših evropskih prestolnic in preko glavnih vozlišč omogočali letalska potovanja po celem svetu.

Med čarterji novost Tenerifi in Maroko

Tudi letos bo z ljubljanskega letališča bogata ponudba čarterskih letov, novost v voznem redu sta povezavi na Tenerife in v Maroko, ostajajo pa priljubljene poletne turistične destinacije v Grčiji, Turčiji, Španiji, Egiptu, Bolgariji, Tuniziji in na Malti. Še bolj pestro sezono čarterskih poletov kot običajno je na ljubljanskem letališču mogoče pričakovati zaradi evropskega košarkarskega prvenstva.

Pripone:

Poletni vozni red - ODHODI
Poletni vozni red - PRIHODI

Brnik, 2.april 2013