DomovMediji

Dobrodošli na uradnem letališču Eurobasketa 2013

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se ponaša z nazivom uradnega letališča EuroBasketa 2013. Potnike in obiskovalce na največji evropski košarkarski dogodek, ki ga bo Slovenija gostila od 4. do 22. septembra, že opozarjajo številni uradni motivi prvenstva, na dnevih odprtih vrat letališča pa jih je razveseljevala tudi maskota Lipko.

Kot na številnih koncih Slovenije je tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana že mogoče čutiti močan košarkarski utrip. Potnike ob prihodih in odhodih na steklenem pročelju potniškega terminala pozdravlja velik motiv Eurobasketa 2013, tematika športnega dogodka jih spremlja tudi pri prehajanju skozi njegovo notranjost in na številnih oglasnih površinah na javnem delu letališča.  

V aprilu je letališče na dnevih odprtih vrat obiskala tudi uradna maskota prvenstva, Lipko. Potnike in obiskovalce je razveseljevala z objemi in stiski rok, pomešala se je med udeležence ogleda zakulisja letališča in se preizkusila v različnih vlogah letališkega osebja. Lipko jih je navdušil s svojo podobo, ki simbolizira sožitje narave in človeka in s tem Slovenijo kot eno najbolj zelenih dežel v Evropi.

V naslednjih mesecih se bo pričakovanje največjega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije samo še stopnjevalo. »V Aerodromu Ljubljana se evropskega košarkarskega prvenstva veselimo tudi, ker si zaradi dogodka obetamo povečan obseg potnikov, predvsem čarterskih iz tistih evropskih držav od koder je cestni prevoz zaradi razdalje manj udoben. Na letališču bomo poskrbeli za topel sprejem športnih navdušencev in visokih gostov, ki bodo v Slovenijo pripotovali na ogled razburljivih tekem, ter seveda reprezentanc in drugih košarkarskih predstavnikov," je povedal Janez Krašnja, direktor komercialnega sektorja v Aerodromu Ljubljana.

Brnik, 24. 4. 2013