DomovMediji

Adria Airways z novim voznim redom uvaja vrsto novosti

Tako kot drugi letalski prevozniki, je tudi Adria Airways 28. marca 2004 prešla na poletni vozni red, ki velja do 30. oktobra. V rednem prometu ima slovenski letalski prevoznik poleti okoli 140 tedenskih letov iz Ljubljane na 21 destinacij, večinoma v Evropi. Na že obstoječih rednih destinacijah so dodali nekaj poletov in tako v sodelovanju s svojimi partnerji Lufthanso, Austrian, Air France, Aeroflot in drugimi še naprej omogočajo zelo dobre povezave naprej po Evropi in po svetu. Rednim poletom v Amsterdam, Bruselj, na Dunaj, v Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, London, Moskvo, Munchen, Ohrid, Pariz, Podgorico, Prištino, Sarajevo, Skopje, Tirano in Zurich, v poletnem voznem redu dodajajo še sezonske lete v Split, Manchester Tel Aviv in Dublin.

Od  9. maja je pričela Adria Airways leteti na progi Ljubljana Bruselj tudi ob nedeljah. Adria je na progi med Ljubljano in Brusljem letela do sedaj desetkrat na teden med delovniki, odslej pa bodo potniki v obe smeri lahko potovali tudi ob nedeljah zvečer.

V poletni sezoni 2004 bodo Adriini čarter leti povezovali Ljubljano s številnimi počitniškimi destinacijami, predvsem v Sredozemlju. Iz Ljubljane bodo tedensko leteli na naslednja letališča: v Grčiji Heraklion, Chania, Rodos, Santorini, Samos, Lesbos, Karpatos, Krf, Kos, Zakintos, Preveza, Kefalonija in Atene, v Turčiji Antalya in Dalaman, v Španiji Menorca, Palma de Mallorca, v Tuniziji Tunis in Djerba, na Hrvaškem Dubrovnik in Split ter Constanca v Romuniji in drugam, v Larnaco, ter Tel Aviv.

S 1. majem je zaživela tudi povezava med Ljubljano in Varšavo preko Dunaja, ki je nastala v dogovoru o 'code share' sodelovanju med Adrio Airways in poljsko letalsko družbo LOT. Sodelovanje med družbama je obrodilo enkrat dnevno povezavo Ljubljane z Varšavo in s tem možnosti nadaljevanja potovanj znotraj razvejane mreže poljske letalske družbe.

Nakup letalske vozovnice po internetu

S poletnim voznim redom je na Adriinih spletnih straneh www.adria-airways.com poleg rezervacije, letalsko vozovnico mogoče tudi kupiti. Trenutno je nakup mogoč za potovanja iz Slovenije, kmalu pa bodo omogočili rezervacije in nakup tudi za potovanja iz tujine. Vozovnico potnik prevzame na prodajnih mestih Adrie, na letališču ali jo prejme po hitri pošti. Za nakup letalskih vozovnic po internetu so za določena časovna obdobja na izbranih linijah pripravili posebno ponudbo po zelo ugodni ceni 22.900 SIT+ takse.

POSEBNE CENOVNE PONUDBE ADRIA AIRWAYS IZ LJUBLJANE

Adria Airways skozi celo leto nudi potnikom posebne cenovne ponudbe iz Ljubljane. Vse cene so dostopne tudi preko on-line rezervacijskega programa na spletnih straneh www.adria-airways.com, kjer si lahko ogledate tudi  ostale pogoje potovanja, rezervacije in nakupa, vezane na posamezno cenovno ponudbo.

Na kar dvajsetih  rednih letih nudijo posebno ugodne cene za individualna potovanja. Povratna vozovnica za potovanje v Amsterdam in Kopenhagen stane od 41.818,00 sit naprej, za potovanje v Dublin od 53.322,00 sit, Pariz od 47.553,00 sit, Sarajevo od 32.439,00 sit naprej...

Ponudba, ki  je  ne smemo prezreti in je ravno tako prisotna skozi celo leto so  posebno ugodne cene za mlade od 12. do 24. leta in za študente do 27. leta. Za enosmerno  vozovnico za let v Amsterdam, Bruselj, Kopenhagen in Pariz je potrebno odšteti od 21.745,00 sit naprej, za  Frankfurt, London, Sarajevo in Skopje od 16.249,00 sit, za Munchen, Dunaj in Zurich pa od 15.055,00 sit naprej. Posebne cene za mlade so na voljo tudi za let v Moskvo, Split in Podgorico.

Že dolgo prisotna in dobro poznana pa je tudi Adriina  ponudba za potovanje v London. Pripravljena je posebno ugodna cena na osebo, ko potujeta dva potnika skupaj že od 28.676,00 sit naprej!

Za vse ostale informacije lahko pokličete Adriin klicni center za rezervacijo in prodajo letalskih vozovnic na brezplačno telefonsko številko 080 13 00 ali iz tujine 00386 (0)1 369 10 10. Poleg tega so dosegljivi tudi na elektronskem naslovu booking@adria.si. (Letališke pristojbine in ostale dajatve niso vključene v ceno, število sedežev za posamezno ponudbo pa je omejeno.)