Na..."/>

DomovMediji

Živahen čarterski promet tudi pozimi

Na ljubljanskem letališču smo v poletnih mesecih zabeležili velik porast čarterskih poletov. Organizatorji potovanj napovedujejo veliko čarterskih potnikov oziroma turistov tudi v zimskih mesecih.
 

Junija, julija in avgusta se je število čarterskih potnikov, ki potujejo prek Aerodroma Ljubljana, precej povečalo. V primerjavi z enakim obdobjem lani je bilo takih potnikov več kar za 46,4 odstotke. Še posebej se je povečalo število tistih, ki so potovali s tujimi organizatorji potovanj.

Dobri poletni rezultati in spodbudne izkušnje iz leta 2003 in 2004 so organizatorje potovanj privedle do odločitve, da bodo za letošnjo zimo bistveno obogatili ponudbo zimskih čarterskih letov. Opažajo namreč, da je trend potovanj izven poletne sezone vedno bolj izrazit, saj so cene občutno nižje kot poleti. »Načrtujemo, da bomo s partnerji Gulet toursitik in Slim reisen iz Avstrije pozimi organizirali redne čarterske lete v Turčijo, Djerbo in Egipt«, pravi Matjaž Čede, direktor Ilirike turizem. »Za sodelovanje s tujimi organizatorji potovanj smo se odločili, ker so le-ti zaradi velikega števila prepeljanih potnikov iz vse Evrope lahko bolj konkurenčni in lahko s hotelskimi verigami in tujimi letalskimi prevozniki lahko zagotovijo ugodnejše cene in bolj kakovostno hotelsko namestitev«, je še dodal.

In kaj ob tem pravijo partnerji iz tujine? »Cilj Gulet Touristika iz Avstrije je, da bi v dveh letih postal v Sloveniji organizator potovanj z največjim številom prepeljanih potnikov v Sredozemlje. Poleti smo leteli iz Ljubljane na Rodos, Kreto, v Turčijo in v Tunizijo. Letošnjo zimo bomo organizirali čarterske polete iz Ljubljane v Turčijo in Egipt saj menimo, da bomo z kakovostno storitvijo za atraktivno ceno upravičili zaupanje naših gostov,« je povedal Uve Schmidt, direktor prodaje v Gulet Touristik. Slimane Guelmeni direktor avstrijske agencije Slim Reisen pa pravi: »Slim Reisen group iz Avstrije je specialist za organizacijo čarterskih potovanj v Tunizijo. Iz izkušenj lahko trdimo, da bo Tunizija, še posebej pa otok Djerba, tudi v zimskih mesecih priljubljena turistična destinacija.«

Brnik, 22. september 2004