DomovMediji

Kmalu nova parkirna hiša

Ob letališču pospešeno raste nova parkirna hiša s poslovnim prizidkom. Pred kratkem sta si potek del v živo ogledala Ivan Zidar, predsednik uprave družbe SCT, ki je izvajalka gradbenih del, in Vinko Može, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana. Zaključek gradnje je bil sicer predviden v prvem mesecu leta 2005, a kot kaže, bo zaključena par mesecev kasneje.

Vseeno se bomo na letališču potrudili, da bomo čez zimo v parkirni hiši že lahko zagotovili vsaj zasilno parkiranje. V novi parkirni hiši bo v štirih etažah prostora za približno 1320 avtomobilov, opremljena pa bo z najsodobnejšimi sistemi za detekcijo in usmerjanje na prosta parkirna mesta. Sedanjo letališko stavbo bo s parkirno hišo povezoval pokrit nadstrešek, ki ga bodo obiskovalci letališča še posebej veseli pozimi in ob deževnih dneh.

Poslovni del novogradnje bo ponudil slabih 5.000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov. V njej bo svoje mesto zagotovo dobila uprava letališča s strokovnimi službami in prometno-tehničnim sektorjem, rent-a-car agencije, letališka ambulanta, ki bo dostopna tudi zunanjim uporabnikom, in večnamenska konferenčna dvorana z več kot 100 sedeži. 

V času gradnje na letališču velja posebna parkirna ureditev. Parkiranje je mogoče le na parkirišču P2 (to je parkirišče na desni strani ob prihodu na letališče). Vsem potnikom in obiskovalcem se opravičujemo za morebitne neprijetnosti in se zahvaljujemo za razumevanje.

Brnik, 6. november 2004