DomovMediji

Z easyJetom zdaj tudi v Berlin

easyJet je od danes prvi letalski prevoznik na liniji Ljubljana Berlin. Po velikem uspehu linije London-Ljubljana, kjer mesečno prepeljejo kar 7.500 potnikov, so se odločili povezati še slovensko in nemško prestolnico.

Berlin  postaja priljubljena destinacija tako za turiste kot za poslovneže in je odnedavno ena glavnih easyJetovih letalskih baz. To jesen je easyjet iz Berlina vzpostavil štiri nove linije (v Rigo, Bratislavo, Ženevo in Ljubljano), saj je  Slovenija vse bolj atraktivna destinacija za turiste, ki ne iščejo le poležavanja na plaži,  ampak radi preživijo aktivne počitnice in spoznavajo kulturno dediščino evropskih narodov.  Že spomladi 2005 načrtuje easyJet nove linije iz Berlina v italijanski mesti Olbio in Pizo.

 »Berlin je zanimivo mesto za poslovneže in vse, ki iščejo zanimive možnosti za preživljanje prostega časa. Je ena zelo hitro rastočih easyJetovih letalskih baz. Pričakujemo, da bo veliko Berlinčanov želelo obiskati Ljubljano in si ogledati Slovenijo in seveda tudi obratno, da bo veliko potnikov iz Slovenije, ki bodo v Berlin potovali poslovno, študijsko ali le poskusiti utrip mesta, ki nikoli ne spi«, je pred pristankom prvega letala iz Berlina na ljubljanskem letališču povedal Yanis Capodistrias, direktor marketinga easyJeta za Slovenijo.

Vinko Može, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana je pozdravil novo easyJetovo linijo z besedami: »Na letališču smo izjemno veseli nove linije in od nje veliko pričakujemo. easyJet se je že z letom za London izkazal kot odličen partner letališča, to pa potrjuje tudi nov let za Berlin. Upam, da bomo medsebojno sodelovanje, h kateremu sta veliko doprinesla tudi konzorcij SPOT in STO in ki izjemno pozitivno vpliva na razvoj slovenskega turizma, širili tudi v prihodnosti."

Brnik, 25. november 2004