DomovMediji

Zlati Netko 2004 Aerodromu Ljubljana

Na Gospodarski zbornici Slovenije so 24. novembra 2004 podelili nagrade Netko, priznanja za najboljše spletne strani v Sloveniji. Zlato nagrado v kategoriji spletni portali za velika podjetja je žirija prisodila Aerodromu Ljubljana.

Sedemčlanska žirija, ki je opravila izbor med približno sto prijavljenimi stranmi, je v svoji utemeljitvi zapisala:

»Spletno mesto Aerodroma Ljubljana izstopa po kakovosti ne le med slovenskimi spletnimi portali, temveč ga tudi v mednarodni primerjavi lahko postavimo ob bok spletnim mestom najbolj uglednih letališč.
Pristop k delovanju na svetovnem spletu Aerodroma Ljubljana je tehnološko napreden, saj svetovni splet izkorišča kot stičišče več različnih prenosnih poti posredovanja informacij do končnih uporabnikov. Portal je odlično informacijsko strukturiran, s čimer je dostop do informacij za različne ciljne skupine kratek, jasen in enostaven, pri tem pa povezave do ključnih informacij za vse ostajajo vedno na dlani. Je funkcionalno oblikovan s konsistentno vizualno podobo na vseh nivojih spletnega mesta, ustrezno  tudi kombinira raznovrstna orodja in tehnologije. Vsebina je podana v pravem razmerju med informativnostjo in dolžino, ob tem pa jo bogatijo še zunanje povezave, ki so v koristno pomoč končnemu uporabniku letališča.
Vse naštete lastnosti in še posebej njihova ustrezna kombinacija naredijo spletno mesto Aerodroma Ljubljana odlično. Njegova ambicioznost je na mestu, saj ne predstavlja zgolj servisa za naključne uporabnike letališča, ampak tudi prvi vtis potencialnim poslovnim partnerjem. In če se ljubljansko letališče šele uveljavlja na evropskem zemljevidu, je njihov spletni portal tam že našel svoje prepoznavno mesto.«

Na letališču smo priznanja izjemno veseli, saj na svoj način potrjuje, da spletni portal dosega cilje, ki smo si jih zastavili. Mednje štejemo predvsem informativnost, uporabnost in prilagojenost ciljnim skupinam, predvsem potnikom in obiskovalcem letališča. Poleg priznanja nagrada Netko predstavlja še odgovornost za ohranjanje odličnosti spletnega portala tudi v prihodnje.

Spletni portal smo pripravili v sodelovanju s podjetjem Hal Interactive iz Kamnika, na strani Aerodroma Ljubljana pa je pri pripravi sodelovala projektna skupina v sestavi Robert Rauch (projektni vodja), Klemen Bogataj, Irena Habe, Marjana Jančič, Robert Mulej, Milan Primožič in Jani Lapajne.

Brnik, 25. november 2004