DomovMediji

Družinsko doživetje na letališču

Na letališčih nemalokrat svojo pot z letalom začenjajo tudi družine. Raziskujejo oddaljene kotičke sveta, se odpravljajo na vikend potepe po evropskih prestolnicah, otroci se včasih na pot pogumno podajo celo brez staršev. Zato si Aerodrom Ljubljana, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana in skrbi za zadovoljstvo njegovih potnikov, močno prizadeva tudi za zagotavljanje letališkega okolja, ki je prijazno družinam.

Pravočasno na letališču

Ko potujete z vašimi najmlajšimi, je pravočasen prihod na letališče še toliko bolj pomemben. Tako imate na voljo dovolj časa, da skupaj z letališkim osebjem poskrbite za vse tiste malenkosti, zaradi katerih bo vaša pot bolj prijetna in se boste na letališče radi vračali. Ne bo odveč, če pred odhodom od doma preverite, ali imate s seboj dokumente vseh družinskih članov, tudi dojenčkov. Naj vam nič ne prekriža zasluženega oddiha z vašimi najdražjimi! Staršem dojenčkov bo prav prišla tudi informacija, da lahko v ročni prtljagi na letalo vzamejo toliko hrane, kolikor je otrok potrebuje.

Zabava za najmlajše v družbi letal

Po opravljeni varnostni kontroli vašim malčkom zagotovo ne bo dolgčas. V posebej ograjenih otroških kotičkih na različnih mestih domačega in mednarodnega dela terminala se bodo lahko pod vašim budnim očesom zabavali v letalsko obarvanih igralnicah. Prehajanje z enega konca terminala na drug vam bo zagotovo olajšala brezplačna možnost uporabe letališkega otroškega vozička, ki ga lahko rezervirate že ob prijavi na let. Vašega istočasno oddate kot prtljago, letališki pa vam bo služil vse do vkrcanja na letalo. Dostop do vozičkov je omogočen tudi transfernim potnikom, saj se ti, če so prijavljeni do končne destinacije, ne iztovarjajo iz letala. Potnikom z dojenčki so na voljo previjalnice v ženskih sanitarnih prostorih.

Tudi otroci brez spremstva brezskrbno na pot

Kadar je potrebno, lahko otroci z letalom potujejo tudi brez spremstva starejše osebe. V tem primeru ga morajo starši ali skrbniki osebno oddati na letališču. V skrb ga bo prevzelo letališko osebje, ki je za to posebej usposobljeno, in ga spremljalo vse do vstopa v letalo, kjer ga bo predalo kabinskemu osebju. Starši ali skrbniki morajo biti na letališču zaradi morebitnih daljših zamud ali odpovedi letov prisotni, dokler letalo ne poleti. Ob prihodu letala na namembno destinacijo bo otroka pri vratih letala prevzelo letališko osebje in ga pospremilo do staršev oz. zanj odgovorne osebe, ki se mora ob prevzemu otroka identificirati.

Pri načrtovanju vaše naslednje družinske avanture z letalom vam bo z veseljem pomagalo naše osebje na telefonski številki +386 4 20 61 981 ali prek spletne pošte info@lju-airport.si. Za dodatne informacije se lahko obrnete tudi na prevoznika.

Družini prijazno podjetje

Aerodrom Ljubljana si za zagotavljanje prijaznega družinskega okolja prizadeva tudi pri zaposlenih v podjetju. V okviru osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje bo letos in v prihodnjih dveh letih izvedenih 12 ukrepov in s tem zaposlenim omogočeno lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Med njimi velja izpostaviti dan odprtih vrat letališča za družinske člane sodelavcev, obdaritev novorojenčkov in prilagodljiv delavnik ob uvajanju otrok v vrtec.

Družini prijazno podjetje

Evropski socialni sklad

Brnik, 25. 1. 2013