DomovMediji

Letališče z novim spletnim obrazom

Zaživela je nova spletna podoba Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. S tehnično in oblikovno izboljšanim spletnim mestom želi Aerodrom Ljubljana ustreči zahtevam sodobnega spletnega uporabnika, predvsem potnika in obiskovalca letališča, ki želi do informacij dostopati hitro in povsod. Med glavnimi novostmi, ki jih prenovljena spletna stran ponuja, je zato moderna in pregledna vizualna podoba, ki se prilagaja različnim velikostim zaslonov in vrstam digitalnih medijev. Uporabniki pametnih telefonov pa lahko do glavnih letaliških informacij dostopajo tudi prek mobilne aplikacije.

Samodejno prilagajanje različnim zaslonom in vrstam digitalnih medijev

S posluhom za nove mobilne tehnologije, ki si hitro utirajo pot na vrh po uporabi spleta, še posebej pri ciljni skupini poslovnih in turističnih potnikov, je želel Aerodrom Ljubljana novo spletno stran približati čim širšemu krogu uporabnikov. Vsebina spletnega mesta je v t.i. odzivni obliki, saj se samodejno prilagaja različnim značilnostim zaslona – resolucijam in obnašanju (npr. zasloni na dotik).

Izjemno pregledna in moderna podoba za hitro dostopanje do informacij

Pri snovanju prenovljenega spletnega mesta je Aerodrom Ljubljana na prvo mesto postavil potrebe najzvestejših spletnih uporabnikov – potnikov in obiskovalcev Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Posebno mesto imajo zato vsebine, ki predstavljajo pomembne informacije za načrtovanje poti in čas preživet na letališču. Te so urejene v izjemno pregledni in moderni podobi. Uporabniki lahko po novem na svojem osebnem računalniku ali mobilnem telefonu enostavno izračunajo in preverijo najbolj ugodno ceno parkiranja na letališču, pri spletni prijavi na let lahko izberejo možnost pošiljanja vstopnega kupona na mobilni telefon, najbolj zahtevni uporabniki pa lahko do nepogrešljivih letaliških informacij dostopajo tudi v mobilni aplikaciji, ki je na voljo za telefone z operacijskimi sistemi iOS, Android in Windows Phone.

Povezanost z družbenim spletom in prenovljene e-novice

Nekatere vsebine spletne strani so tudi neposredno povezane z družbenim spletom, kar uporabnikom omogoča hitro deljenje najzanimivejših informacij. Prenovo so doživele tudi e-novice, prek katerih Aerodrom Ljubljana naročene uporabnike obvešča o novostih v ponudbi letališča, posebnih ponudbah in drugih zanimivostih. Priljubljeni elementi, kot so virtualno letališče, spletne kamere in aplikacija za spremljanje ravni hrupa v okolici letališča so na prenovljeni spletni strani ohranjene.

Obiskovalce prenovljene spletne strani Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana prijazno vabimo k njenemu odkrivanju.

Brnik, 13. 5. 2013