DomovMediji

Dobrodošli na uradnem letališču Eurobasketa 2013

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se ponaša z nazivom uradnega letališča EuroBasketa 2013. Potnike in obiskovalce na največji evropski košarkarski dogodek, ki ga Slovenija gostila do 22. septembra, opozarjajo številni uradni motivi prvenstva, na dnevih odprtih vrat letališča pa jih je razveseljevala tudi maskota Lipko.

Kot na številnih koncih Slovenije je tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana mogoče čutiti močan košarkarski utrip. Potnike ob prihodih in odhodih na steklenem pročelju potniškega terminala pozdravlja velik motiv Eurobasketa 2013, tematika športnega dogodka jih spremlja tudi pri prehajanju skozi njegovo notranjost in na številnih oglasnih površinah na javnem delu letališča.  

V aprilu je letališče na dnevih odprtih vrat obiskala tudi uradna maskota prvenstva, Lipko. Potnike in obiskovalce je razveseljevala z objemi in stiski rok, pomešala se je med udeležence ogleda zakulisja letališča in se preizkusila v različnih vlogah letališkega osebja. Lipko jih je navdušil s svojo podobo, ki simbolizira sožitje narave in človeka in s tem Slovenijo kot eno najbolj zelenih dežel v Evropi.