DomovMediji

Na letališču pričeli z zbiranjem sredstev za izobraževanje socialno ogroženih otrok

Šolsko leto se je že dodobra začelo in v tem času otroci iz socialno šibkih družin najbolj občutijo pomanjkanje. Prav to je spodbudilo Rotary club Ljubljana Grad in Rotary club Zgornji Brnik, da sta združila moči in uspešno pričela s projektom »Z znanjem v svet«. V torek, 15. oktobra, sta v sodelovanju z Aerodromom Ljubljana na ljubljanskem letališču postavila štiri nabirke, v katere bodo lahko potniki oddali sredstva za izobraževanje otrok, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Sredstva, zbrana s pomočjo mimoidočih, bodo namenili za nakup učbenikov, plačilo štipendij in dodatno izobraževanje otrok.

V nabirkah bodo sredstva zbirali eno leto, nato pa jih bodo izpraznili in s pomočjo Zveze prijateljev mladine izročili otrokom iz socialno ogroženih družin. Predsednik RC Zgornji Brnik Aleksander Bohinc je ob tem poudaril, da je postavitev nabirk na Aerodromu Ljubljana začetek trajne akcije zbiranja denarja za socialno ogrožene otroke. »S tem in podobnimi projekti dokazujemo, da postajamo zrelejša družba ter da nam ni vseeno za socialne skupine, ki potrebujejo našo pomoč. Še posebej izstopajo otroci, ki niso sami krivi, da se znajdejo v brezizhodnem položaju in na začetku novega šolskega leta ostanejo brez potrebščin. Želim si, da bo takšnih zgodb, tudi s pomočjo naše akcije, čim manj

Predsednica RC Ljubljana Grad Carmen Dobnik je ob postavitvi opomnila, da z aktivno vključenostjo in dobrimi deli izboljšujemo svet, v katerem živimo. Povedala je: »Kadar nekomu izrazimo naklonjenost, izboljšamo in povečamo kakovost njegovega življenja, istočasno pa obogatimo in povzdignemo tudi kakovost svojega življenja. Z dobrimi dejanji prižigamo iskrice v očeh tistih, ki so pomoči potrebni. Z današnjim dogodkom smo utrli pot k temu, da bo v naslednjih letih  zasijalo kar največ zvezdic v očeh naših otrok.« S svojo udeležbo na včerajšnjem dogodku je zbrane počastil tudi guverner Rotary Slovenija gospod Edi Stropnik.

Ob postavitvi se je v nabirkah nabralo že precej drobiža. Potniki in obiskovalci letališča so lepo vabljeni, da v nabirke, ki so postavljene na različnih mestih po potniškem terminalu, prispevajo za otroke iz socialno ogroženih družin in jim pomagajo omogočiti potrebno izobrazbo in s tem boljšo prihodnost.