DomovMediji

Air Serbia z novimi dnevnimi leti iz Ljubljane v Beograd približuje tudi Vzhod

Zg. Brnik, 10. 12. 2013 - Air Serbia, srbski nacionalni letalski prevoznik, danes uvaja dnevne lete z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v srbsko prestolnico. Otvoritveni let iz Beograda v Ljubljano ob 8:50 sta pozdravila predsednik uprave Aerodroma Ljubljana, d. d., Zmago Skobir, in veleposlanik na Veleposlaništvu Republike Srbije v Ljubljani, Aleksandar Radovanović, letalsko povezavo pa je predstavil Dimitris Courtelis, finančni direktor družbe Air Serbia. Prevoznik zaradi strateškega partnerstva z letalsko družbo iz Združenih arabskih emiratov Etihad Airways, ki je 49-odstotni lastnik Air Serbie, slovenskim potnikom še bolj odpira vrata na Vzhod.

Z dnevnimi leti srbski nacionalni prevoznik od danes naprej povezuje Ljubljano in Beograd, prek svojega vozlišča na beograjskem letališču Nikola Tesla pa Air Serbia omogoča tudi odlične povezave do mnogih destinacij po vsej Evropi (Stockholm, Rim, Dunaj, Köbenhavn, Bruselj, Düsseldorf, Praga, Stuttgart, Bukarešta, Zürich, Milano in Berlin) in tudi na številne svetovne destinacije, ki so v mreži letov prevoznika Etihad Airways. Povpraševanje po letih Air Serbie je veliko med potniki, ki želijo potovati med Ljubljano in Beogradom ter tistimi, ki prek teh svoje potovanje nadaljujejo celem svetu. Kot so sporočili iz družbe, je Ljubljana, ki s približno 260.000 prebivalci predstavlja upravno, kulturno in gospodarsko središče Slovenije, za srbske turiste priljubljen cilj, saj je mesto obdano s čudovito alpsko pokrajino, ponuja preprost dostop do bližnjih igrišč za golf in ponuja število kulturnih dogodkov. Med Beogradom in Ljubljano bodo potniki leteli z letalom tipa ATR72, svojo pot z Air Serbio pa bodo iz Beograda do drugih destinacij nadaljevali z airbusom A319.

Dane Kondić, generalni direktor letalskega prevoznika Air Serbia, je ob otvoritvenem letu iz Beograda dejal: »Z veseljem sporočamo, da smo v mrežo letov Air Serbie vključili Ljubljano, kar bo v izjemno korist našim potnikom, hkrati pa tudi srbskemu in slovenskemu gospodarstvu. Nova linija odpira pomembne priložnosti za turizem obeh držav, priročnih vsakodnevnih letov pa bodo poleg turističnih potnikov veseli tudi poslovneži. Še pomembneje, nova povezava ne omogoče le povezave med prestolnicama, ampak je pomembna tudi za dostop po vsej Evropi in do ključnih svetovnih destinacij.«

Predsednik uprave Aerodroma Ljubljana je odprtje linije pospremil z besedami: »Ljubljansko letališče z dnevnimi leti Air Serbie pomembno krepi povezavo z Beogradom in širi izbiro potnikov za potovanje prek evropskih vozlišč po celem svetu, še posebej na Vzhod. Nova povezava bo bistveno prispevala k načrtovani rasti potnikov v prihajajočem letu. Veseli smo, da kljub še vedno težkim gospodarskim razmeram prevozniki prepoznavajo velik potencial slovenskega trga in širijo mrežo letov po konkurenčnih cenah v primerjavi s ponudbo naših največjih tekmecev. Prepričan sem, da bo povezava privabljala številne Slovence in potnike iz zamejskih predelov sosednjih držav.«

O prevozniku Air Serbia

Air Serbia je bil kot nacionalni letalski prevoznik Republike Srbije ustanovljen 29. oktobra 2013.  Z mednarodnega letališča Nikola Tesla v Beogradu ponuja direktne lete na 29 evropskih in sredozemskih destinacij, zagotavlja pa potniške in tovorne storitve.  V okviru svojih partnerskih dogovorov o letenju pod skupno oznako in v sodelovanju s svojim 49-odstotnim lastnikom, Etihad Airways, omogoča tudi čezoceanske lete do destinacij v Aziji, Avstraliji in Amerikah. Letalski prevoznik ima trenutno v floti desetih ozkotrupnih in štiri turbopropelerska letala.

Novi urnik letov v Ljubljano:


Ponedeljek, sreda, petek in sobota

Številka leta

Destinacija

Odhod

Destinacija

Prihod

Letalo

JU 194

Beograd

 18.30

Ljubljana

19.50

ATR72

JU 195

Ljubljana

 20.55

Beograd

22.15

ATR72

 Torek, četrtek, nedelja

Številka leta

Destinacija

Odhod

Destinacija

Prihod

Letalo

JU 190

Beograd

 7.50

Ljubljana

9.10

ATR72

JU 191

Ljubljana

 10.20

Beograd

11.40

ATR72