DomovMediji

Varni na internetu, tudi na počitnicah

Počitnice se začnejo za domačim računalnikom. Treba je načrtovati pot, poiskati in rezervirati hotel ali kamp, kupiti letalske vozovnice. Zaslon, takrat tisti na pametnem telefonu ali tablici, postane nepogrešljiv tudi med dopustovanjem. Da pa ne bi prišlo do neljubih presenečenj, je dobro prebrati nekaj nasvetov o varni rabi interneta. Za te bodo poskrbeli na informacijski točki Varni na internetu, ki se bo na letališču predstavila v soboto, 26. aprila.
 
 
Čakajoči potniki si bodo lahko jutri na letališču krajšali čas s prebiranjem priročnika Varni na internetu – tudi na počitnicah, kjer bodo našli vse nasvete, kako varno pregledovati e-pošto, uporabljati družbena omrežja in plačevati s kreditno kartico. Svetovalci bodo na voljo tudi za vsa vprašanja o varnem spletnem nakupovanju in prepoznavanju goljufij na spletu. 

Obiskovalci informacijske točke točke Varni na internetu bodo prejeli tudi potovalno zobno ščetko. Morda se sliši nenavadno, vendar tako želijo vzpodbuditi k premisleku o varnem geslu, saj je vaše geslo kot zobna ščetka – nikomur je ne posojamo in redno jo menjamo! 

Vabljeni!

Več informacij najdete na strani www.varninainternetu.si, kjer vam je na voljo tudi prijavna točka oz. obrazec za pomoč, če ste naleteli na težavo ali spletno goljufijo.
 
Zg. Brnik, 25. 4. 2014