DomovMediji

Vabljeni k oddaji del za fotografski natečaj Varna vrnitev

                 

 

Fotografski natečaj, ki ga organizira Aerodrom Ljubljana s partnerji (Ustanova Fundacija Družba znanja in vrednote narave, Zavarovalnica Triglav in KZPS) je podaljšan. Fotografi lahko svoje izdelke oddate do 25. julija 2014

Osrednja pozornost natečaja je namenjena pticam in letalom. Organizatorji želijo z natečajem opozoriti na svoje dejavnosti, ki z novimi pristopi omogočajo varnost na letališču, ne da bi fizično uničevali ptice, potencialne povzročiteljice nesreč.

Več o pravilih in pogojih natečaja si preberite tukaj

Razglasitev zmagovalcev bo v septembru 2014 na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Letališča so privlačno okolje za najrazličnejše ptice, te pa žal pomenijo potencialno grožnjo za varnost letalskega prometa. Aerodrom Ljubljana, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, zato stalno nadzira navzočnost ptic na letaliških stezah in znotraj ograje letališča in jim tako preprečuje, da bi ogrožale varnost. To družbi narekuje tudi mednarodna in nacionalna zakonodaja. Grobih načinov, s katerimi bi se lahko znebili ptic, je kar nekaj, a ker ti niso v skladu z okoljsko politiko družbe, se je družba povezala s Fundacijo družba znanja in vrednote narave, kar vodi k dolgoročno učinkovitemu in trajnostno naravnanemu pristopu k problematiki. 

Ptice se spomladi vračajo iz južnih krajev in po dolgih letih prežijo nanje številne nevarnosti. Seveda želimo, da čim več pernatih prijateljic najde pot nazaj v svoje gnezdo, tako kot želimo, da se letala varno spustijo na letališča.

Želimo si varno vrnitev domov. Ptice tudi. Vabljeni!


SPONZOR DOGODKA VARNA VRNITEV

DONATOR RAZISKOVALNEGA PROJEKTA EKOLOŠKA ŠTUDIJA NA ŠIRŠEM OBMOČJU LETALIŠČA JOŽETA PUČNIKA LJUBLJANA

 

Zg. Brnik, 20. 6. 2014