DomovMediji

Na ljubljanskem letališču s plesom pozdravili poletje

Zg. Brnik, 24. junij 2014 – V potniškem terminalu na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so se potniki danes veselili poletja in doživetij, ki jih to prinaša. Na začetku njihove poti jih je Aerodrom Ljubljana presenetil z razigranim plesnim nastopom in simbolično otvoril sezono poletnih letalskih potovanj.


V teh dneh se največ potnikov na ljubljanskem letališču veseli odhoda na počitnice. Ker so prvi poletni dnevi prinesli tudi zaključek šole, so gosti letališča številne družine z malčki in mladi popotniki, ki se odpravljajo raziskovat priljubljene morske destinacije, mogočne evropske prestolnice ali najbolj skrite kotičke sveta. Aerodrom Ljubljana je danes poskrbel za presenečenje na začetku njihove poti. V terminalu je potnike letov v London in na Djerbo tik pred odhodom presenetil z razigranim plesnim nastopom, v sodelovanju s plesno šolo Mojca. Letališki pozdrav poletju smo zabeležili v videoposnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj ali na tej povezavi.


V poletnem voznem redu z več kot 200 rednimi leti tedensko na 24 destinacij

V poletnem voznem redu 2014 je mogoče z ljubljanskega letališča potovati na več destinacij kot lani. Domači prevoznik je svojo mrežo letov razširil s povezavo v Prago in Varšavo, po enoletnem premoru pa ponovno leti v London. Tuji redni letalski prevozniki v poletni sezoni ohranjajo destinacije z zimskega voznega reda, po zimskem premoru pa se je na letališče vrnil prevoznik Finnair s povezavo v Helsinke. V primerjavi z lansko poletno sezono je v mreži letov nova dnevna povezava Air Serbie v Beograd. Vsak dan v tednu se lahko potniki iz Ljubljane odpravijo tudi v Istanbul s prevoznikom Turkish Airlines in v Pariz z Air France. Povezavo v London ohranjata nizkocenovnika easyJet in Wizz Air, s katerim lahko potniki poletijo tudi v Bruselj. Ljubljana ostaja povezana tudi s Podgorico, kamor leti Montenegro Airlines. Potniki lahko z osrednjega slovenskega letališča v poletni sezoni potujejo z več kot 200 rednimi leti tedensko neposredno na 24 destinacij, ki jih zagotavlja osem rednih letalskih prevoznikov. Prav tako je bogata ponudba čarterskih letov, predvsem na priljubljene počitniške destinacije v Sredozemlju (Grčija, Egipt, Turčija, Tunizija).

Iz Ljubljane ugodno po celem svetu
Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več potnikov. Prek večjih evropskih vozlišč je mogoče iz Ljubljane ugodno poleteti tudi na čezoceanske destinacije, predvsem s tujimi prevozniki (Turkish Airlines, Finnair, Air Serbia, Air France), ki mesečno pripravljajo posebne ponudbe letov. Nekaj takšnih je zbranih na naslovu http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991.