DomovMediji

Z letališča na 13.000 km dolgo dobrodelno avanturo v Mongolijo

Odprava dobrodelnega projekta Gremo v Mongolijo se je danes z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana podala na drzno, 40 dni in 13.000 kilometrov dolgo pot do Ulan Batorja v Mongoliji. Terensko vozilo, ki bo mlad par pripeljalo do cilja, bo podarjeno lokalni skupnosti za prevoz otrok v šolo. 

Glavna akterja projekta Gremo v Mongolijo, Katja Kern in Matej Meglič, sta se danes ob 18. uri z ljubljanskega letališča podala na dobrodelno avanturo. S terenskim vozilom, ki sta ga financirala iz donacij in sponzorskih sredstev, bosta prevozila 13.000 kilometrov, obiskala 10 držav, prečkala tri puščave in pet gorovij. Na cilju se bosta od vozila poslovila in z njim razveselila lokalno skupnost za prevoz otrok v šolo.      

Na letališču so se na dogodku ob uradnem začetku dobrodelnega potovanja zbrali številni podporniki in jima zaželeli srečen podvig. Z donacijo je ambiciozen projekt podprl tudi Aerodrom Ljubljana.

Projekt Gremo v Mongolijo je prva slovenska odprava, ki se udeležuje širše dobrodelne odprave Mongol Charity Rally. Njen glavni cilj je prepeljati terensko vozilo v Ulan Bator, prestolnico Mongolije, kjer bo podarjen lokalni skupnosti, za različne organizacije pa se zbirajo tudi finančna sredstva.

Katja in Matej se bosta v Slovenijo vrnila 21. avgusta, ko ju bomo ponovno pozdravili na letališču in bosta z nami delila doživetja s popotovanja.

Projekt Gremo v Mongolijo lahko spremljate v živo na Facebook strani https://www.facebook.com/gremovmongolijo, na gremovmongolijo.com pa prispevate tudi sredstva za dober namen.

Foto: Jure Pirc – Ujeti trenutek

Zg. Brnik, 10. 7. 2014