DomovMediji

V zimskem voznem redu iz Ljubljane neposredno na 19 destinacij

Zg. Brnik, 24. oktober 2014 - Prihodnjo nedeljo bo v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red 2014/2015. Potniki bodo lahko do 28. marca 2015 z več kot 150 rednimi leti tedensko potovali neposredno na 19 evropskih destinacij. Spomladi 2015 na ljubljansko letališče z dnevnim leti v Zürich prihaja prevoznik Swiss, z Adrio Airways pa se morda obetata povezavi v Stockholm in Berlin. Turkish Airlines bo povečal frekvenco letenja - v Istanbul bo letel desetkrat na teden.

V zimskem voznem redu 2014/2015 bo Ljubljana povezana z več destinacijami kot lani. Domači prevoznik ohranja novi povezavi iz poletnega voznega reda; v Prago in Varšavo bo letel trikrat tedensko. Adria Airways bo Ljubljano v zimskem času povezovala še s 16 drugimi evropskimi mesti, najpogostejši ostajajo leti v Frankfurt in München.
Tuji redni letalski prevozniki v zimski sezoni ohranjajo iste destinacije. Vsak dan v tednu se lahko potniki iz Ljubljane s prevoznikom Air Serbia odpravijo v Beograd in s Turkish Airlines v Istanbul, s prevoznikom Air France pa lahko šestkrat tedensko poletijo v Pariz. Število letov v London ohranjata nizkocenovnika easyJet in Wizz Air. Slednji v istem obsegu nadaljuje tudi z leti v Bruselj. Petkrat na teden pa je Ljubljana v zimskem času povezana s Podgorico, kamor leti Montenegro Airlines.
Potniki bodo z osrednjega slovenskega letališča v zimski sezoni lahko potovali z več kot 150 rednimi leti tedensko neposredno na 19 destinacij, ki jih bo zagotavljalo sedem rednih letalskih prevoznikov. Primerljivo z lansko zimo bo število čarterskih povezav. Najpogostejša zimska čarterska povezava ostaja Egipt, kamor lete v sodelovanju s turističnimi agencijami opravlja Adria Airways. 

Iz Ljubljane ugodno po celem svetu

Osrednje slovensko letališče s konkurenčno ponudbo okoliškim privablja vse več potnikov. Prek večjih evropskih vozlišč je mogoče iz Ljubljane ugodno poleteti tudi na čezoceanske destinacije, predvsem s tujimi prevozniki (Turkish Airlines, Air Serbia in Air France), ki mesečno pripravljajo posebne ponudbe letov. Potniki lahko zbrane preverijo na spletu: http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991. Za polet iz Ljubljane v Šanghaj bodo na primer odšteli 554 evrov, v Singapur 567 evrov, v Rio de Janeiro in Sao Paulo 689 evrov ter v Tel Aviv 334 evrov.

Swiss za spomladi 2015 napovedal dnevne lete v Zürich

V prvih devetih mesecih leta 2014 je potniški promet na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana zabeležil 1,7-odstotno rast. Za nadaljevanje trenda rasti števila potnikov so spodbudne napovedi prevoznikov za širitev mreže letov iz Ljubljane. Švicarski Swiss je pred nedavnim napovedal, da bo spomladi 2015 pričel z dnevnim letenjem v Zürich. Morebitne nove povezave iz Ljubljane se obetajo tudi z Adrio Airways, in sicer v Stockholm in v Berlin. Prevoznik Turkish Airlines pa bo frekvenco letenja v Istanbul s sedemkrat povečal na desetkrat tedensko. Aerodrom Ljubljana v prizadevanjih za vzpostavitev novih povezav in pritegnitev novih prevoznikov največji potencial zaznava še na trgu Severne Nemčije.