DomovMediji

Francoski teden na letališču ob 10. obletnici letov Air France v Pariz

Zg. Brnik, 12. 11. 2014 - Mineva 10 let, odkar je prevoznik Air France z ljubljanskega letališča začel z letenjem v Pariz. Povezava med slovensko in francosko prestolnico je bila vzpostavljena 15. novembra 2004. V 10 letih je z Air France prek ljubljanskega letališča potovalo več kot pol milijona potnikov. Obletnico smo obeležili z ugodnostmi in presenečenji za naše potnike.

Prevoznik Air France je bil med prvimi, ki so na ljubljansko letališče začeli leteti po vstopu Slovenije v EU. Od 15. novembra 2004 do danes je prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana prepeljal že več kot pol milijona potnikov. V zimskem voznem redu 2014/2015 je mogoče z Air France v Pariz s 76-sedežnim letalom Embraer 170 poleteti šestkrat tedensko, prek njihovega vozlišča na pariškem letališču Charles de Gaulle pa pot nadaljevati na številne svetovne destinacije. Dostop do še bogatejše mreže letov omogočajo prek članstva v združenju prevoznikov SkyTeam alliance, ki svojim strankam zagotavlja dostop do svetovne mreže več kot 16.000 letov dnevno do 1.052 destinacij v 177 državah sveta.

Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana, je prelomnico pospremil z besedami: »Obdobje 10 let nazorno kaže, da je Air France trden partner Aerodroma Ljubljana. V letih občutno zmanjšanega prometa zaradi zaostrenih gospodarskih razmer je bil obseg letenja in število potnikov Air France relativno konstanten. Pomembni so tudi širše, zaradi umeščanja Slovenije na zemljevid letalskih turističnih destinacij. Linija ni pomembna le za direktno povezavo med Ljubljano in Parizom. Prek svojega vozlišča na pariškem letališču Charles de Gaulle omogoča odlične povezave do mnogih destinacij po celem svetu, ki so v mreži letov prevoznika Air France oz. zavezništva Sky Team. Prepričan sem, da sodelovanje z Air France tudi v prihodnosti obeta veliko. Ob jubileju jim čestitamo in se jim zahvaljujemo za dobro sodelovanje.«

V praznovanje jubileja je Air France vključil tudi slovenske potnike. Na svoji spletni je pripravil posebne cene letov in razkril novo oglaševalsko kampanjo »France is in the Air«, v kateri se prepletata dediščina in sodobnost. Posebno presenečenje je prevoznik namenil potnikom ljubljanskega letališča. V času t.i. francoskega tedna se lahko v potniškem terminalu ob spremljavi prepoznavne francoske glasbe posladkajo z najbolj znano in okusno francosko slaščico – makroni. V sodelovanju z Aerodrom Ljubljana pa organizirajo tudi nagradno igro za dve povratni letalski vozovnici v Pariz in druge privlačne nagrade. Do aplikacije na Facebook strani Aerodroma Ljubljana lahko uporabniki dostopajo tukaj.

Ildiko Kiss, regionalna direktorica družbe Air France-KLM za Hrvaško, Srbijo, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino, je ob jubileju dejala: »Zelo sem ponosna, da smo ob praznovanju 10. obletnice prvega Air France leta Pariz-Ljubljana v Slovenijo prinesli košček Francije. Veselim se že praznovanja 20. obletnice.«

***

Air France v Sloveniji:

Družba Air France od aprila 2014 šestkrat tedensko leti med Ljubljano in pariškim letališčem Charles de Gaulle, tj. od ponedeljka do petka in ob nedeljah. Lete opravlja z letalom Embraer 170, ki ima 16 sedežev v premium ekonomskem razredu in 60 sedežev v ekonomskem razredu.

Dnevni vozni red (po lokalnem času), razen ob sobotah:

Št. leta

Odhod iz

Prihod v

Čas odhoda

Čas prihoda

AF1187

Ljubljana

Pariz CDG

12.30      

14.25

AF1186

Pariz CDG       

Ljubljana

9.55      

11.40


O družbi Air France:

Družba Air France s svojo regionalno podružnico HOP! opravi dnevno 1.500 letov po Franciji, Evropi in drugod po svetu. Družbi Air France in KLM sta od leta 2004 eden od najpomembnejših akterjev v sektorju zračnega prevoza. Ti dve letalski družbi upravljata vodilno mrežo letov na dolge razdalje pri odhodnih letih iz Evrope. Leta 2013 sta prepeljali 77,3 milijona potnikov. Iz svojih vozlišč na pariškem letališču Charles de Gaulle in amsterdamskem letališču Schiphol svojim strankam zagotavljata dostop do mreže, ki vključuje 231 destinacij v skoraj 100 državah. Njun program za pogoste letalske potnike Flying Blue je vodilni v Evropi in ima več kot 24,5 milijona članov. Skupaj s partnerskima družbama Delta Air Lines in Alitalia upravljata največjo skupno čezatlantsko podjetje z več kot 250 leti dnevno. Družbi Air France in KLM sta članici združenja SkyTeam alliance, v katerega je včlanjenih več kot 20 letalskih družb, ki svojim strankam zagotavljajo dostop do svetovne mreže 16.323 letov dnevno do 1.052 destinacijv 177 državah.
Let v Pariz ali kamorkoli drugam po svetu lahko potniki rezervirajo pri potovalni agenciji, preko klicnega centra za rezervacije na telefonski številki 01 888 86 91 in/ali na spletnem naslovu www.airfrance.si.