DomovMediji

Air Serbia podvaja zmogljivosti na ljubljanskem letališču

Air Serbia, srbski nacionalni letalski prevoznik, ob obletnici letenja z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana podvaja svoje zmogljivosti. Med Ljubljano in Beogradom bodo po novem leteli dvakrat dnevno. Prevoznik zaradi strateškega partnerstva z letalsko družbo iz Združenih arabskih emiratov Etihad Airways, ki je 49-odstotni lastnik Air Serbie, slovenskim potnikom omogoča številne povezave na evropske in svetovne destinacije.

10. decembra je minilo eno leto, odkar Air Serbia dnevno leti med Brnikom in Beogradom. V tem času je na svojih letalih prepeljala 36.307  potnikov.

Od danes naprej bo srbski nacionalni prevoznik Ljubljano in Beograd povezoval dvakrat dnevno, večernemu letu dodajajo še jutranjega. Prek svojega vozlišča na beograjskem letališču Nikola Tesla Air Serbia omogoča tudi odlične povezave do mnogih destinacij po vsej Evropi in na številne svetovne destinacije, ki so v mreži letov prevoznika Etihad Airways. Povpraševanje po letih Air Serbie je veliko med potniki, ki želijo potovati med Ljubljano in Beogradom ter tistimi, ki prek teh svoje potovanje nadaljujejo celem svetu. Ocenjuje se, da je naj tej povezavi takšnih potnikov blizu 70 odstotkov. Tudi za srbske turiste je Slovenija priljubljen cilj. 


 
Predsednik uprave Aerodroma Ljubljana je obletnico in dodatne lete Air Serbia pospremil z besedami: »Ljubljansko letališče je s prihodom Air Serbie pomembno okrepilo povezavo z Beogradom in razširilo izbiro za potovanja prek evropskih vozlišč po celem svetu. Air Serbia je v letu 2014 pomembno vplivala na rast prometa na našem letališču. Vesel sem, ker ta prevoznik uresničuje potencial slovenskega trga, povečuje ponudbo in konkurenčnost ljubljanskega letališča. S pestrejšo in bolj konkurenčno ponudbo se preprečuje odliv slovenskih potnikov na sosednja letališča.«
Med Beogradom in Ljubljano bodo potniki še naprej leteli z 70-sedežnim letalom tipa ATR72, svojo pot z Air Serbio pa bodo iz Beograda do drugih destinacij nadaljevali z airbusom A319.
Posebno ponudbo letov po ugodnih cenah z Air Serbia iz Ljubljane si lahko ogledate na povezavah http://www.airserbia.com/sr/posebne-ponude-iz-ljubljane in http://www.lju-airport.si/sl/mediji/4991 

 
***
O prevozniku Air Serbia
Air Serbia je bil kot nacionalni letalski prevoznik Republike Srbije ustanovljen 29. oktobra 2013. Z mednarodnega letališča Nikola Tesla v Beogradu ponuja direktne lete na 29 evropskih in sredozemskih destinacij, zagotavlja pa potniške in tovorne storitve.  V okviru svojih partnerskih dogovorov o letenju pod skupno oznako in v sodelovanju s svojim 49-odstotnim lastnikom, Etihad Airways, omogoča tudi čezoceanske lete do destinacij v Aziji, Avstraliji in Amerikah. Letalski prevoznik ima trenutno v floti desetih ozkotrupnih in štiri turbopropelerska letala.