DomovMediji

Pester zaključek jubilejnega leta na letališču

Iztekajoče se leto na letališču je zaznamovalo praznovanje 50. obletnice Aerodroma Ljubljana, ki se zaključuje prav na današnji dan. Prvo letalo je Jubilejno leto smo začeli z glasbenim presenečenjem za potnike, zaključili pa s fotografsko razstavo. Konec leta je bil tudi sicer pester, v znamenju glasbe in dobrodelnosti.

Za uvod v 50. leto delovanja je Aerodrom Ljubljana, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, potnike presenetil z energičnim nastopom izjemnih vokalistov Pertpetuum Jazzile in atraktivnim plesnim nastopom.

Celo leto je zaznamovala jubilejna podoba z nagovorom  "V srcu dogajanja že 50 let". Potniki letališča so bili večkrat v tem letu deležni nagradnih iger in malih sladkih presenečenj, v katerih so se skrivala zanimiva dejstva o letališču. Med pomembnejšima dogodkoma, ki sta zaznamovala letošnje leto, je bilo tudi slavnostno srečanje za poslovne partnerje in prijatelje Aerodroma Ljubljana s slavnostnim govornikom predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorjem, in Festival Zabavno letališče z dnevom odprtih vrat, na katerega so bili povabljeni zaposleni in njihovi družinski člani ter prijatelji. Aerodrom Ljubljana je v 50 letih beležil številne vzpone in padce, nenehno pa skrbel za razvoj letališke infrastrukture, izboljševal kakovost svojih storitev in povečeval število potnikov. Zadnjo prelomnico nedvomno predstavlja prodaja Aerodroma Ljubljana nemškemu Fraportu. Sodelavci Aerodroma se letališke zgodovine spominjajo v kratkem videokolažu

Sklop dogodkov in prireditev v počastitev 50. letnice je sklenila fotografska razstava "Pogled Muhe", ki v prazničnih dneh krasi potniški terminal. Idejni vodja projekta je letalski navdušenec in avio-fotograf Nino Mihalek – Muha. Skupaj s še dvema fotografoma Jurijem Mežnaršičem in Francem Goltezom so sestavili kolaž 30 fotografij, ki razkrivajo znane objekte letališke polpretekle zgodovine in naše domovine iz zanimivih perspektiv. Skoraj 100 metrov dolgo ročno poslikavo ozadja pa je prispeval akademski slikar Gregor Nartnik – Nagi.

 foto: Nino Mihalek
 

V december smo na letališču vstopili tudi s slovenskim mesecem, v okviru katerega je bilo potnikom med drugim omogočeno okušanje in nakupovanje tradicionalnih slovenskih dobrot. Slovensko izročilo smo jim posredovali tudi s pomočjo presenečenja, ki smo ga v sodelovanju z Mestnim pihalnim orkestrom Škofja Loka in folklorno skupino OŠ Cvetka Golarja. Za ogled videa kliknite tukaj.

Z zvrhanim košem daril je letališče v minulih dneh obiskal tudi eden izmed treh dobrih mož – Dedek Mraz. Dospel je z zasebnim helikopterjem, v katerega je na začudenje vseh, uspel spraviti več kot 170 daril za pridne malčke.

 

Veseli december mineva v znamenju humanitarne akcije Rdečega križa Slovenije – Lepo je deliti. Z voščili in novoletno okrasitvijo smo namreč želeli spodbuditi posameznike, da prispevajo nekaj sredstev za nakup prehranskih paketov, ki jih bo Rdeči križ razdelil med več kot 33000 družin v stiski. Humanitarno noto je imela decembra tudi že tradicionalna prodajna razstava Sončka - Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije.

 

Hvala tudi vam, ker ste bili z nami, v srcu dogajanja. Minulo leto je bilo lepo deliti v vami. Želimo vam vesele praznike in srečno novo leto 2015!

Aerodrom Ljubljana, d. d.

Zg. Brnik, 24. december 2014