DomovMediji

S knjigami širimo glas o Sloveniji v svet

8. februarja smo na Letališču Jožeta Pučnika pričeli z izvajanjem novega projekta izmenjave knjig, bolj poznanega pod imenom »book crossing« oz. »knjigobežnice«. Dve točki v potniškem terminalu smo opremili z regaloma, v katerih bodo potniki v prihodnje lahko našli knjige o Sloveniji in drugo slovensko literaturo v slovenščini in angleščini. Namen omenjenega projekta je širiti glas o Sloveniji kot prijetni deželi v svet in hkrati spodbujati bralne navade pri potnikih. Večina knjig ima identifikacijsko številko, s katero jim bo prek spletne strani www.bookcrosing.com mogoče slediti na njihovi poti po svetu.

Naj dodamo, da bomo projekt v prihodnjih dneh še nadgradili. Nekaj izmed omenjenih knjig, katerih sponzorja sta SPIRIT in Učila International, bodo v svet ponesli znani Slovenci. Knjigo o Sloveniji pa smo ob prihodu na letališče izročili tudi njegovi ekscelenci - novemu ameriškemu veleposlaniku v Sloveniji Brentu R. Hartleyju in njegovi soprogi Elizabeth H. Dickinson ter jima zaželeli prijetno bivanje v naši mali deželi pod Alpami.

NA FOTOGRAFIJI: član uprave Aerodroma Ljubljana dr. Iztok Podbregar (levo), nov ameriški veleposlanik v Sloveniji  Brent R. Hartley in njegova soproga Elizabeth H. Dickinson (skrajno desno)

Zg. Brnik, 6. 2. 2015