DomovMediji

Prenovljeni Avionček vabi s pestrejšo gostinsko ponudbo

Bar Avionček, ki se nahaja v prihodni avli potniškega terminala, je bil pred kratkim deležen temeljite prenove. Danes se tako lahko pohvali s sodobnejšo opremo, večjim točilnim pultom, zanimivo stensko ilustracijo in pestrejšo gostinsko ponudbo.

Ob prejšnji prenovi, ki je sovpadala z odprtjem razgledne terase leta 2007, so prostor le nekoliko posodobili. Tokrat pa so se zaradi vse večjega števila gostov odločili, da se lotijo konkretnejše prenove. Predvsem je bilo nujno potrebno rekonstruirati in povečati točilni pult, v katerega so na novo vgradili tudi hladilne vitrine. Ravno zaradi te pridobitve, so lahko v zadnjih dneh precej razširili obstoječo ponudbo hrane in pijače. Okrepili so ponudbo dnevno svežih sendvičev in slovenskih tradicionalnih sladic, bolj pestra pa bo odslej tudi njihova ponudba piva.

Slovenske kulturne značilnosti izpostavlja tudi nova stenska ilustracija, ki je delo mlade slovenske ilustratorke. Če boste umetnino pozorneje pogledali, boste na njej lahko uzrli dela največjih slovenskih pesnikov in pisateljev: Cankarjevo mamo in skodelico kave, Prešernovo muzo, junaka zgodbe Svetlane Makarovič - Kosovirja na leteči žlici, Triglav z Aljaževim stolpom …

Vabljeni v prenovljene prostore Aviončka - na kavo, vrček piva, prigrizek ali sladico!

Zg. Brnik, 19. 3. 2015